Reuters’in haberine göre, pozisyon değişikliği, Azerbaycan’ın COP29 başkanlığı tarafından Cuma günü hazırlanan 250 milyar dolarlık anlaşma teklifinin, gelişmekte olan ülkeler tarafından aşağılayıcı derecede düşük bulunarak eleştirilmesinin ardından geldi.
Kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelere ilişkin bilgisi olan beş kaynak, AB’nin daha yüksek rakamı kabul edebileceği konusunda anlaştığını söyledi. Kaynaklardan ikisi ABD, Avustralya ve İngiltere’nin de benzer fikirde olduğunu aktardı.
Azerbaycan’ın Bakü kentinde düzenlenen BM iklim görüşmelerindeki delegeler, müzakerecilerin gece boyunca çalışmasının ardından Cumartesi sabahı iklim finansmanına ilişkin nihai bir küresel anlaşmanın ortaya konmasını bekliyorlar.
Zengin ülkelerin revize edilmiş pozisyonlarının COP29’da gelişmekte olan ülkelere iletilip iletilmediği şu an için bilinmiyor.
Avrupa Komisyonu sözcüsü müzakereler hakkında yorum yapmaktan kaçındı. COP29’daki ABD delegasyonu ise yorum talebine hemen yanıt vermedi.
SHURA, 2024’te Türkiye’nin yenilenebilir enerji odaklı enerji dönüşümünün hızlandığını ve hedeflerin yukarı yönlü revize edildiğini…
Gönüllü karbon piyasalarını düzenleyecek kuralların standartlaştırılması, uzun süredir tartışma konusuydu. İklim Zirvesi’nde nihayet anlaşmaya varıldı…
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Demircan, yenilenebilir enerjideki yatırımlarla şu ana kadar 132 milyar…
Japonya'nın çevre ve sanayi bakanlıkları, seragazı emisyonlarını 2035 yılına kadar 2013 seviyelerine göre %60 oranında…
BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün desteğiyle 22 ülke biyoçeşitlilik kaybı, arazi bozulması, iklim değişikliği ve…
Akdeniz Koruma Derneği’nin dün gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu’na, dernek üyelerinin yeşil aklama iddiaları ve denetim…