Reuters’in haberine göre, pozisyon değişikliği, Azerbaycan’ın COP29 başkanlığı tarafından Cuma günü hazırlanan 250 milyar dolarlık anlaşma teklifinin, gelişmekte olan ülkeler tarafından aşağılayıcı derecede düşük bulunarak eleştirilmesinin ardından geldi.
Kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelere ilişkin bilgisi olan beş kaynak, AB’nin daha yüksek rakamı kabul edebileceği konusunda anlaştığını söyledi. Kaynaklardan ikisi ABD, Avustralya ve İngiltere’nin de benzer fikirde olduğunu aktardı.
Azerbaycan’ın Bakü kentinde düzenlenen BM iklim görüşmelerindeki delegeler, müzakerecilerin gece boyunca çalışmasının ardından Cumartesi sabahı iklim finansmanına ilişkin nihai bir küresel anlaşmanın ortaya konmasını bekliyorlar.
Zengin ülkelerin revize edilmiş pozisyonlarının COP29’da gelişmekte olan ülkelere iletilip iletilmediği şu an için bilinmiyor.
Avrupa Komisyonu sözcüsü müzakereler hakkında yorum yapmaktan kaçındı. COP29’daki ABD delegasyonu ise yorum talebine hemen yanıt vermedi.
İklim değişikliği ile beraber karbon tutan Arktik tundrası, karbon salan bir ekosisteme dönüştü. Türkiye Bilimsel…
Correa do Lago, COP30 zirvesinde müzakerelerin, ABD'nin "iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik politikalar geliştirmeyle meşgul olduğu"…
Dünya liderleri ABD'nin Paris Anlaşması'ndan çekilmesinin olası sonuçları üzerinde dururken, bu yılki COP30 küresel iklim…
Temiz enerjiye olan yatırımların, ülkelerin ekonomik ve sanayi stratejilerinde merkezi bir yer tuttuğunu vurgulayan IEA…
António Guterres, Donald Trump'ın ABD'yi Paris Anlaşması’ndan çekmesinden günler sonra Davos'ta liderlere ve iş dünyasına…
Güneş enerjisi 2024'te AB'de üretilen elektriğin %11'ini karşılarken, kömürün payı ise %10’un altına geriledi. Londra…