Bilim

Yeşil Bir Gelecek İçin Sözü Olanlar Bir Araya Geliyor!

Yerli Yeşil Yeni Platformu’nun “Yeşil Bir Gelecek İçin Bir Çift Sözüm Var” adlı projesinin tanıtım toplantısı, önümüzdeki Cumartesi günü Ankara, CoZone’da düzenlenecek.

Yerli Yeşil Yeni Platformu’nun Sivil Düşün, AB Programı desteğiyle başladığı “Yeşil Bir Gelecek İçin Bir Çift Sözüm Var” projesi; durdurulamayan, etkileri belli ölçüde azaltılabilen iklim krizinin ortaya çıkarttığı ve çıkartması muhtemel etkilerin farkında olan bir neslin farkındalık artışını sağlayacak gençlik haklarını ve ekolojik hakları esas alan bir proje olarak tasarlandı.

Proje kapsamında, iklim krizinin etkilerine karşın temel haklarını bilen ve özellikle çevre ve ekoloji hakları konusunda savunuculuk yapabilecek gönüllü meslek lisesi öğrencilerinin seslerinin ve sözlerinin duyurulması esas alındı. Meslek liseli gençlerin seçilmesinin arkasında yatan neden ise “sorumlu üretim” önceliği. Zira meslek liselerinde okuyan öğrenciler tasarım, planlama, ürün geliştirme ve yaygınlaştırma konusunda söz sahibi teknik personeller olacak ve şimdiden iklim krizi konusunda bu farkındalığı kazanmalarını sağlamak önemli bir ilk adım olarak görülüyor. Bu kapsamda 7 bölümlük video-podcast çekimi yapıldı ve 11 Ocak 2020 itibariyle birinci bölüm yayımlanacak. 10 gün arayla yayımlanacak ‘video-podcast’ serisinde iklim krizi, sıfır atık, plastikle yeşil yaşam, afetler, yeşil yayıncılık, döngüsel ekonomi, belgeseller ile sürdürülebilirlik farkındalığı gibi konular ele alındı.

Projenin tanıtımı 11 Ocak Cumartesi günü saat 13.00’da Ankara CoZone’da, yapılacak.

Projenin tanıtım toplantısına katılmak için formu doldurmanız yeterli.

Yerli Yeşil Yeni Platformu Kimdir ve Neyi Amaçlıyor?

Yerli Yeşil Yeni Platformu; 2017 Bahar yarıyılında yerli, yeşil ve yenilikçi bir geleceğe inanan, hayal kurmaktan vazgeçmeyen ve hayallerinin peşinde koşmaktan yorulmayan ve bu ülkenin, üzerinde yaşadığımız dünyanın geleceği için söyleyecek sözü olan bir grup genç tarafından Afyonkarahisar’da hayata geçirilmiş bir sivil inisiyatiftir. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın başlangıç desteğiyle hayata geçirilen ve tamamen bağımsız olarak büyümeye devam eden bu platformun amacı, Türkiye’nin yerli yeşil yeni üretim kapasite ve yeteneklerine ilişkin bir farkındalık oluşturmak ve tarihsel tecrübelere ilişkin bilgi aktivizmi yapmaktır.

Önceki Haberler

BM İklim Şefi Finans Müzakereleri Yavaş İlerlerken G20 Liderlerinden Destek İstedi

BM iklim şefi Stiell, gelecek hafta toplanacak G20 liderlerine iklim finansmanı çabalarına destek verme çağrısında…

16 Kasım 2024

Aliyev Bir Senedir Paris Anlaşması’nı Bir Kez Olsun Anmamış!

İlham Aliyev’in geçtiğimiz 1 senede yaptığı konuşmaları analiz eden bir çalışmaya göre, COP29’un ev sahibinin…

16 Kasım 2024

COP29’daki İlk Günün Fosili Ödülü G7’ye Gitti!

G7, son 20 yılda iklim finansmanı borçlarını ödememesi nedeniyle COP29’da “Günün Fosili” ödülünü aldı. BM…

16 Kasım 2024

Fosil Yakıt Liderleri COP29’da “Kırmızı Halıyla” Karşılandı

Bu yılki BM iklim zirvesine ev sahipliği yapan Azerbaycan, fosil yakıt patronlarına ve lobicilere başkanlığın…

16 Kasım 2024

Fosil Yakıt Endüstrisinin Desteğiyle Oluşturulacak Fon “Şimdilik” İptal

Azerbaycan COP29 Başkanlığı, girişimin 2025 sonrası iklim finansmanı hedefiyle ilgili müzakerelerle iç içe geçme riski…

15 Kasım 2024

Metan Emisyonlarını Azaltmak için Taahhüt Var, Eylem Yok

UNEP, küresel ısınmayı olumsuz yönde etkileyen metan emisyonlarını azaltmaya yönelik taahhütlerin arttığını, ancak bu yöndeki…

15 Kasım 2024