Yerli Yeşil Yeni Platformu’nun “Yeşil Bir Gelecek İçin Bir Çift Sözüm Var” adlı projesinin tanıtım toplantısı, önümüzdeki Cumartesi günü Ankara, CoZone’da düzenlenecek.
Yerli Yeşil Yeni Platformu’nun Sivil Düşün, AB Programı desteğiyle başladığı “Yeşil Bir Gelecek İçin Bir Çift Sözüm Var” projesi; durdurulamayan, etkileri belli ölçüde azaltılabilen iklim krizinin ortaya çıkarttığı ve çıkartması muhtemel etkilerin farkında olan bir neslin farkındalık artışını sağlayacak gençlik haklarını ve ekolojik hakları esas alan bir proje olarak tasarlandı.
Proje kapsamında, iklim krizinin etkilerine karşın temel haklarını bilen ve özellikle çevre ve ekoloji hakları konusunda savunuculuk yapabilecek gönüllü meslek lisesi öğrencilerinin seslerinin ve sözlerinin duyurulması esas alındı. Meslek liseli gençlerin seçilmesinin arkasında yatan neden ise “sorumlu üretim” önceliği. Zira meslek liselerinde okuyan öğrenciler tasarım, planlama, ürün geliştirme ve yaygınlaştırma konusunda söz sahibi teknik personeller olacak ve şimdiden iklim krizi konusunda bu farkındalığı kazanmalarını sağlamak önemli bir ilk adım olarak görülüyor. Bu kapsamda 7 bölümlük video-podcast çekimi yapıldı ve 11 Ocak 2020 itibariyle birinci bölüm yayımlanacak. 10 gün arayla yayımlanacak ‘video-podcast’ serisinde iklim krizi, sıfır atık, plastikle yeşil yaşam, afetler, yeşil yayıncılık, döngüsel ekonomi, belgeseller ile sürdürülebilirlik farkındalığı gibi konular ele alındı.
Projenin tanıtımı 11 Ocak Cumartesi günü saat 13.00’da Ankara CoZone’da, yapılacak.
Projenin tanıtım toplantısına katılmak için formu doldurmanız yeterli.
Yerli Yeşil Yeni Platformu Kimdir ve Neyi Amaçlıyor?
Yerli Yeşil Yeni Platformu; 2017 Bahar yarıyılında yerli, yeşil ve yenilikçi bir geleceğe inanan, hayal kurmaktan vazgeçmeyen ve hayallerinin peşinde koşmaktan yorulmayan ve bu ülkenin, üzerinde yaşadığımız dünyanın geleceği için söyleyecek sözü olan bir grup genç tarafından Afyonkarahisar’da hayata geçirilmiş bir sivil inisiyatiftir. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın başlangıç desteğiyle hayata geçirilen ve tamamen bağımsız olarak büyümeye devam eden bu platformun amacı, Türkiye’nin yerli yeşil yeni üretim kapasite ve yeteneklerine ilişkin bir farkındalık oluşturmak ve tarihsel tecrübelere ilişkin bilgi aktivizmi yapmaktır.
COP29, küresel iklim değişikliğiyle mücadelede belirli bir adım olmasına rağmen bazı kritik konularda ilerleme kaydedilemedi…
Önemli risk uzmanlarının kalem aldığı yeni bir rapor, iklim krizine yönelik değerlendirmelerin ciddi etkileri göz…
İzmir Gediz Deltası’nda yapılmak istenen Bölgesel Isıtma ve Termal Sağlık Amaçlı Jeotermal Kaynak Arama Projesi’ne…
2025 Küresel Riskler Raporu'na göre, devlet temelli silahlı çatışma, 2025 yılı için en önemli ve…
COP29 görüşmelerinde ilerleme özellikle karbon azaltım ve giderme projeleri ile kredilendirme ticaretini esas alan 6.4…
İklim değişikliğiyle mücadelede yeşil ekonomiye doğru bir dönüşüm her geçen gün daha kaçınılmazken, küresel sanayinin…