AA’nın haberine göre Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de hava kalitesinin tehlikeli seviyeye düşmesi sebebiyle 5 Kasım Salı gününe kadar eğitime ara verildiği bildirildi.
Hindistan basınındaki haberlere göre, Delhi Eyalet Başbakanı Arvind Kejriwal, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Delhi’deki hava kirliliği seviyesi çok yükseldi. Bu nedenle 5 Kasım’a kadar okulların kapalı kalmasına karar verildi” dedi.
Şehrin adeta “gaz odası” halini aldığını belirten Kejriwal, öğrencilerin hava kirliliğinden asgari düzeyde etkilenmesi için okul yönetimlerinden açık hava etkinliklerini ve spor faaliyetlerini 5 Kasım’a kadar durdurmalarının talep edildiğini belirtti.
Kejriwal, halkın açık alanlarda spor yapmaması tavsiyesinde bulunarak, hava kirliliği seviyesi azalıncaya kadar bu duruma dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.
Hava kirliliği seviyesi “tehlikeli” düzeyde
Başkentteki 37 hava kalitesi izleme istasyonunun tamamı hava kalitesi indeksini 400’ün üzerinde gösterirken, bazı bölgelerde bu seviyenin 700’ün üzerine çıkarak tehlikeli seviyeye geldiği bildirilmişti.
Çevre eyaletlerde yakılan anızlar sebebiyle başkentteki hava kirliliğinin iki katına çıktığı bilgisini paylaşan Kejriwal, özel ve devlet okullarındaki öğrencilere bu sabah maske dağıtıldığını belirtmişti.
Haryana ve Pencap eyaletlerinde yakılan anızlara, Işık Bayramı Diwali Festivali sırasında yoğun olarak patlatılan havai fişekler ve yakılan kutlama ateşleri eklenince, Yeni Delhi’deki hava kalitesi çok düşük seviyeye inmişti.
Dünya Sağlık Örgütünün geçen yıl yayımladığı verilere göre, dünyada hava kirliliğinin en fazla olduğu 10 şehir Hindistan’da bulunuyor.
Brezilya hükümeti, Birleşmiş Milletler ve UNESCO iklim eylemini geciktiren ve raydan çıkaran dezenformasyon kampanyalarına yönelik…
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Thunberg, eş başkan Bucak ile iklim değişikliği ve küresel ısınmanın…
175 ülkeden delege Pazartesi günü Güney Kore'nin Busan kentinde, plastik kirliliğini azaltmaya yönelik uluslararası bir…
Ülkeler 2 haftalık müzakereler boyunca başta iklim finansmanı olmak üzere birçok farklı konuda derin fikir…
İklim STK’ları, Türkiye’nin COP29’da kömürden çıkış tarihi vermediği gibi nükleer enerji kapasitesini artırmayı hedefleyerek enerjide…
Suudi Arabistan ve diğer fosil yakıt üreticisi devletler, başta fosil yakıtlardan uzaklaşma kararı olmak üzere,…