Uydu verileri, buzulların daha hızlı eridiğini, 15 yıl öncesine göre yılda %31 daha fazla kar ve buz kaybettiğini ortaya koydu.
Nature dergisinde yayımlanan bir araştırma, NASA’nın Terra uydusundan alınan 20 yıllık verileri kullanarak, dünyadaki 220 bin buzulun 2015’ten bu yana yılda 328 milyar tondan fazla buz ve kar kaybettiğini tespit etti.
AA’nın haberine göre araştırmada, 2015-2019 döneminde yıllık erime oranının, 2000-2004 dönemine göre yılda 78 milyar ton daha fazla olduğu belirtildi.
Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü ve Fransa’daki Toulouse Üniversitesinde buzulbilimci Romain Hugonnet, kaybedilen su hacminden ayrı olarak küresel incelme oranlarının son 20 yılda iki katına çıktığını kaydetti.
Dünyadaki buzul kaybının yarısının ABD ve Kanada’da gerçekleştiğine işaret eden Hugonnet, Alaska’daki erime oranının “dünyadaki en yüksek oranlar arasında” olduğunu aktardı.
Hugonnet buzullardaki erimelerin, küresel sıcaklık artışını yansıttığını ifade etti.
İklim değişikliği açısından dönüm noktası olarak nitelendirilen ve Uluslararası Adalet Divanı'ndan görülen davanın duruşmaları sona…
Enerji Yatırımcıları Derneği Başkanı Cem Özkök, GES ve RES projelerinin yapı denetim kapsamından çıkarılmasının, yatırımcıların…
Dünya Ekonomik Forumu’nun yeni bir çalışmasına göre, küresel seragazı emisyonlarının %40’ını oluşturan sekiz sektördeki emisyon…
Dünya, kuraklık ve arazi bozulumuna en çok maruz kalan ülkeleri desteklemek için yeni bir çerçeve…
İklim ve çevre alanında çalışan 8 sivil toplum kuruluşu, okul, hastane, belediye binası, kamu binası,…
Çin, kömür çıkarımı sırasında açığa çıkan metan emisyonlarını azaltma amacıyla daha sert kurallar getireceğini duyurdu. Metan,…