Uydu verileri, buzulların daha hızlı eridiğini, 15 yıl öncesine göre yılda %31 daha fazla kar ve buz kaybettiğini ortaya koydu.
Nature dergisinde yayımlanan bir araştırma, NASA’nın Terra uydusundan alınan 20 yıllık verileri kullanarak, dünyadaki 220 bin buzulun 2015’ten bu yana yılda 328 milyar tondan fazla buz ve kar kaybettiğini tespit etti.
AA’nın haberine göre araştırmada, 2015-2019 döneminde yıllık erime oranının, 2000-2004 dönemine göre yılda 78 milyar ton daha fazla olduğu belirtildi.
Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü ve Fransa’daki Toulouse Üniversitesinde buzulbilimci Romain Hugonnet, kaybedilen su hacminden ayrı olarak küresel incelme oranlarının son 20 yılda iki katına çıktığını kaydetti.
Dünyadaki buzul kaybının yarısının ABD ve Kanada’da gerçekleştiğine işaret eden Hugonnet, Alaska’daki erime oranının “dünyadaki en yüksek oranlar arasında” olduğunu aktardı.
Hugonnet buzullardaki erimelerin, küresel sıcaklık artışını yansıttığını ifade etti.
İklim krizinin finansman meselesi değil, sosyal adalet meselesi olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Salıcı, “Fonların üreten,…
Akbelen Ormanı’nı kömür madeni için yok eden YK Enerji, Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nde “EFQM Üstün Performansta…
COP29 başmüzakerecisi Yalchin Rafiyev’in "üç yıllık teknik süreçte ilk kez tartışma için uygulanabilir bir temel"…
BM iklim müzakerelerine ilk defa heyet gönderen Taliban, Afganistan’ın iklim finansmanından yararlanmasını talep ediyor. Geçimi…
Climate Action Tracker tarafından yapılan analiz, mevcut politikaların devam etmesi durumunda ortalama sıcaklık artışının 2100…
Önde gelen bağımsız ekonomistlerden oluşan bir grubun yaptığı yeni bir çalışma, yoksul ülkelerin, 2030 yılına…