Muğla’nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi’nde, Yatağan Termik Santralı’nda hammadde olarak kullanılmak üzere yapılması planlanan kömür ocağı projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.
Menteşe’ye bağlı Bayır Mahallesi Damlıca mevkisinde Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından maden (kömür) ocağı projesi yapılması planlanıyor. Proje için 26 Temmuz’da ÇED süreci başlatıldı.
Projeye konu saha, Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı N20 paftasında yer almakta olup, saha “Orman Alanı” ve “Tarım Arazisi” olarak işaretlenmiş alanlar kapsamında kalıyor. Proje alanına en yakın yerleşim yeri olarak kuş uçuşu 1,7 kilometre mesafede bulunan Salihpaşalar ve 3 kilometre mesafede bulunan Bayır Mahallesi bulunuyor.
ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; ortalama 2073 kcal/kilogram alt ısıl değere sahip olan kömür, bölgede bulunan Yatağan Termik Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait 3×210 megavat gücündeki Yatağan Termik Santralı’nda ham madde olarak kullanılacak. Proje bedeli ise 99 milyon 328 bin TL olarak açıklandı.
BM iklim şefi Stiell, gelecek hafta toplanacak G20 liderlerine iklim finansmanı çabalarına destek verme çağrısında…
İlham Aliyev’in geçtiğimiz 1 senede yaptığı konuşmaları analiz eden bir çalışmaya göre, COP29’un ev sahibinin…
G7, son 20 yılda iklim finansmanı borçlarını ödememesi nedeniyle COP29’da “Günün Fosili” ödülünü aldı. BM…
Bu yılki BM iklim zirvesine ev sahipliği yapan Azerbaycan, fosil yakıt patronlarına ve lobicilere başkanlığın…
Azerbaycan COP29 Başkanlığı, girişimin 2025 sonrası iklim finansmanı hedefiyle ilgili müzakerelerle iç içe geçme riski…
UNEP, küresel ısınmayı olumsuz yönde etkileyen metan emisyonlarını azaltmaya yönelik taahhütlerin arttığını, ancak bu yöndeki…