Geçtiğimiz yıl 1149 MW’lık yeni güneş santralının şebekeye dahil olmasıyla Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü, 7 bin 816 MW’a ulaştı.
Küresel sıcaklığın sanayi öncesi dönemlere göre 1.5 derecede sınırlandırılması kapsamında tüm ülkelerden kömür, doğalgaz ve petrol gibi fosil yakıtları terk ederek yenilenebilir enerjiye geçmesi talep ediliyor. Türkiye de yenilenebilir enerjiye yatırım yapmaya devam ediyor.
AA muhabirinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerinden derlediği bilgiye göre ise, Türkiye’nin güneş enerjisinden enerji üretim serüveni, 2014 yılında 40 MW kurulu güçle başladı.
Desteklemelerin de etkisiyle her yıl büyüyen kurulu güç, 2015 yılında 249, 2016’da 833 MW’a yükseldi. En fazla artışın olduğu 2017’de ise bir önceki yıla göre yaklaşık %311’lik artışla 3 bin 421 MW’a çıktı.
Geçtiğimiz yıl 1149 MW’lık yeni güneş santralının şebekeye dahil olmasıyla Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü, 7 bin 816 MW’a ulaştı.
Milas'a bağlı İkizköy'de bulunan Akbelen Ormanı'nda Limak Holding ve İçtaş Holding ortak iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santralı'nın kömür…
2024 yılı boyunca 12 bin 863 Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Gerekli Değildir duyurusu; Çevre, Şehircilik…
Eski AB Çevre Komiseri Virginijus Sinkevičius, iklim krizi konusunda geri adım atılmaması gerektiği konusunda uyarılarda…
İnsan sağlığı ve çevre üzerinde büyük risk oluşturan plastik krizi şiddetlenirken plastik endüstrisi, önümüzdeki 20…
İlk başkanlık döneminde ABD’yi Paris İklim Anlaşması’ndan çeken ve 125’ten fazla çevre koruma mevzuatını zayıflatan…
Dünya Meteoroloji Örgütü, iklim değişikliği etkilerinin 2024’te dünyayı etkisini aldığını duyururken, fosil yakıtlardan bir an…