Türkiye Bankalar Birliği (TBB) “Isı Haritası Metodolojileri Oluşturulmasına İlişkin Rehber” hazırlayarak yayımladı.
TBB’den konu ile ilgili yapılan açıklamada, iklimle bağlantılı finansal risklerin ölçülmesinin, analizinin ve yönetilmesinin tüm dünyada finansal denetim otoritelerinin öncelikli konularından biri haline geldiğine vurgu yapıldı.
Yeşil Ekonomi’deki habere göre, bu risklerin ölçümüne yönelik metodolojiler arasında da en yaygın uygulamalardan birinin bankaların kredi portföylerinin iklim risklerine olan duyarlılığını gösteren ısı haritalarının oluşturulması olduğunun altı çizilen açıklamada, rehberin de bu ihtiyaç doğrultusunda TBB’nin “İklim Riskleri Çalışma Grubu” tarafından bankalara yol gösterici olma hedefi ile hazırlandığı belirtildi.
Rehberde ana olarak enerji, demir-çelik, çimento, alüminyum, gübre, inşaat, tarım, lojistik, otomotiv ve cam sektörleri inceleniyor ve bu sektörlerin iklim riskleri analiz ediliyor.
Yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre, yüksek emisyon senaryosunda, aşırı hava koşulları 2050’ye kadar dünyanın en…
Uluslararası Adalet Divanı’nda görülen tarihi iklim davası devam ederken, iklim krizinden en çok etkilenen ada…
TEMA Vakfı, Türkiye’nin ulusal iklim politikalarında kömürden çıkış gibi somut adımlar atması gerektiğine dikkat çekti.…
İklim değişikliğinin olumsuz etkilerine daha dirençli hale gelmek için hayata geçirilmesi gereken "uyum" politikaları, bugün…
İkizköy muhtarı Nejla Işık, köyün kadınlarıyla birlikte verdiği Akbelen mücadelesi ile BBC’nin her sene yayımladığı…
Uluslararası Adalet Divanı’nda başlayan Dünya’nın en büyük iklim davasında söz alan Pasifik’te küçük bir ada…