Birleşmiş Milletler’e bağlı kampanyacıların yeni bir raporunda, önde gelen tarım firmalarının yeni hükümet politikalarına uyup iklim değişikliğine bağlı tüketici davranışlarına eğilmezse 2030 yılına kadar değerlerinin dörtte birini kaybedebilecekleri ortaya kondu.
Araştırma, tarım üreticileri ve gıda perakendecileri de dahil olmak üzere 40 büyük şirketin, hükümetlerin karbon emisyonu fiyatları dayatması veya tüketicilerin et tüketimini azaltması gibi emisyonları azaltmanın anahtarı olarak adlandırılan senaryolar altındaki durumuna baktı.
Reuters News tarafından görülen çalışma, yeni uygulamaları benimsememeleri halinde şirketlerin değerinin 2030 yılına kadar ortalama %7 oranında azalacağını, bunun yaklaşık 150 milyar dolarlık kayba denk olduğunu ortaya koydu.
Rapora göre, bitki bazlı et ve orman restorasyonu gibi iş alanları ise aynı şirketlere büyük yeni fırsatlar sunuyor.
Rapor, iklim değişikliğini ele almak için BM destekli bir kampanya olan Race to Zero tarafından yayımlandı.
Araştırmacılar, danışmanlık firması McKinsey & Co’nun bir parçası olan Vivid Economics’in verilerini kullandılar.
Raporun destekçileri bulguların, palmiye yağı ve soya gibi ormansızlaşmaya katkıda bulunan ürünlerden uzaklaşılmasına yönelik önceki çağrıların önemini gösterdiğini söyledi.
Geçen yıl 100’den fazla küresel lider, 10 yılın sonuna kadar ormansızlaşma ve arazi bozulmasını durdurma, tersine çevirme sözü vermişti.
Schroders Plc’nin CEO’su Peter Harrison, Race to Zero temsilcisi tarafından gönderilen bir açıklamada, “Gerçek çok açık: Doğa riski, yatırım riskinin ayrılmaz bir unsuru haline geliyor” dedi.
Azerbaycan COP29 Başkanlığı, girişimin 2025 sonrası iklim finansmanı hedefiyle ilgili müzakerelerle iç içe geçme riski…
UNEP, küresel ısınmayı olumsuz yönde etkileyen metan emisyonlarını azaltmaya yönelik taahhütlerin arttığını, ancak bu yöndeki…
Çatışmalardan etkilenen bir grup ülke, halklarının karşı karşıya olduğu doğal afet ve güvenlik krizleriyle mücadele…
COP29'a ev sahipliği yapan Azerbaycan ve komşuları hâlâ büyük ölçüde fosil yakıtlara bağımlı ancak yenilenebilir…
COP29'a ev sahipliği yapan Azerbaycan, 2229 kişiyle zirvede en büyük delegasyona sahip ülke olarak kaydedildi.…
Fosil yakıt lobicileri COP29’da iklim açısından en hassas ülkelerin delegasyonlarını gölgede bıraktı; zirveye iklim açısından…