Tarım ve Orman Bakanlığı’nın iklim krizi raporuna göre, daha sıcak ve az yağışlı iklim koşulları görülecek, kuraklık şiddetinde artış olacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı, “İklim Değişikliği ve Tarım” başlık bir rapor yayımladı. Raporda, önümüzdeki yıllarda kuraklığın Türkiye’de geniş bölgelerde hissedileceği belirtilerek, tarım politikalarının 2-3 derece sıcaklık artışı baz alınarak yapılması gerektiği vurgulandı.
Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre raporda, dünya genelinde 30 yıla kadar gıda fiyatlarında %85’e varan artışlar olabileceği ifade edildi.
Dünyada iklim krizinden en çok etkilenmesi beklenen bölgelerden biri olan Akdeniz Havzası’nda yer alan Türkiye’de, kuraklığın geniş bölgelerde hissedileceği ve aşırı sıcak günlerin sayısının artacağı öngörülürken, bu sorunun ciddiyetle ele alınması gerektiğine dikkat çekildi.
Raporda, iklim değişikliğinin etkileri, küresel sıcaklık artışıyla nelerin değişeceği ve bu krizin etkilerinin azaltılması için neler yapılabileceğine de yer verildi.
İklim değişikliğinin etkileri
Küresel ısınmayla neler değişecek?
Etkileri azaltmak için neler yapılabilir?
COP29, küresel iklim değişikliğiyle mücadelede belirli bir adım olmasına rağmen bazı kritik konularda ilerleme kaydedilemedi…
Önemli risk uzmanlarının kalem aldığı yeni bir rapor, iklim krizine yönelik değerlendirmelerin ciddi etkileri göz…
İzmir Gediz Deltası’nda yapılmak istenen Bölgesel Isıtma ve Termal Sağlık Amaçlı Jeotermal Kaynak Arama Projesi’ne…
2025 Küresel Riskler Raporu'na göre, devlet temelli silahlı çatışma, 2025 yılı için en önemli ve…
COP29 görüşmelerinde ilerleme özellikle karbon azaltım ve giderme projeleri ile kredilendirme ticaretini esas alan 6.4…
İklim değişikliğiyle mücadelede yeşil ekonomiye doğru bir dönüşüm her geçen gün daha kaçınılmazken, küresel sanayinin…