Hollanda’da sürdürülebilir, yüzebilen yeni bir binanın yapımına önümüzdeki aylarda başlanacak. Yapı, iklim değişikliğinin etkilerini teknoloji, planlama ve yatırım yoluyla yönetecek önlemlerin geliştirilmesini teşvik etmeyi amaçlayan “Global Center on Adaptation” isimle organizasyonun ana binası olacak.
Hollanda’da Rotterdam limanında suyun üzerinde yüzebilen bir ofis binasının önümüzdeki bahar aylarında yapımına başlanacağı duyuruldu. Powerhouse Company tarafından tasarlanan binanın yapımında tamamen kereste kullanılacak ve enerji nötr olacağı gibi birçok yenilikçi sürdürülebilirlik yöntemi de uygulanacak. “Yüzen Ofis Rotterdam” (Floating Office Rotterdam) isimli bina, Birleşmiş Milletler eski başkanı Ban Ki-Moon, Microsoft kurucusu Bill Gates ve Uluslararası Para Fonu (IMF) direktörü Kristalina Georgieva tarafından yürütülen “Küresel Uyum Merkezi”nin (Global Center on Adaptation – GCA) ana binası olarak kullanılacak. 2018 yılında kurulan GCA, iklim değişikliğinin etkilerini teknoloji, planlama ve yatırım yoluyla yönetecek önlemlerin geliştirilmesini teşvik etmeyi amaçlıyor.
Powerhouse Company’nin kurucu mimarı Nanne de Ru, “Sürdürülebilir, yüzebilen bir ofis tasarlamak oldukça zorlayıcıydı. Çalışmaya bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştık. Rotterdam’daki Rijnhaven limanındaki suyu binayı soğutmak için, çatısını ise enerji sağlaması için kullanacağız. Yapımında tamamen kereste kullanacağımız için, demonte edilebiliyor ve tekrar kullanılabilir. Bina döngüsel ekonomi için mükemmel bir tasarım” dedi. Binanın yapımında ahşap kullanılması, karbon ayakizini ciddi oranda düşürürken, sarkık tavanlar binanın içerisine bolca güneş ışığı girmesine yardımcı oluyor.
COP29 başmüzakerecisi Yalchin Rafiyev’in "üç yıllık teknik süreçte ilk kez tartışma için uygulanabilir bir temel"…
BM iklim müzakerelerine ilk defa heyet gönderen Taliban, Afganistan’ın iklim finansmanından yararlanmasını talep ediyor. Geçimi…
Climate Action Tracker tarafından yapılan analiz, mevcut politikaların devam etmesi durumunda ortalama sıcaklık artışının 2100…
Önde gelen bağımsız ekonomistlerden oluşan bir grubun yaptığı yeni bir çalışma, yoksul ülkelerin, 2030 yılına…
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin ilk olarak COP28'te duyurulan nükleer enerji kapasitesini 2050'ye…
COP29 zirvesinde iklim finansmanı müzakereleri hız kazanırken, yeni bir çalışma, IMF’nin iklimle ilgili felaketlerden zarar…