Ekonomi

Shell’den Cambridge Üniversitesi’ne 6 Milyon Poundluk Bağış

Cambridge Üniversitesi, petrol çıkarma teknolojisi araştırmaları için Shell’den 6 milyon poundluk bir bağış kabul etti.

Cambridge Üniversitesi, kendisini sürdürülebilir bir geleceğin parçası olarak konumlandırmasına rağmen, petrol çıkarma teknolojisini araştıran bir ekibi finanse etmek için Shell’in 6 milyon poundluk bağışını kabul etti.

Shell’in bağışı Mart ayında onaylandı, ancak son akademik yıla ait çoğu bağışın açıklandığı Temmuz ayındaki resmi açıklamalara detayları dahil edilmedi. Ayrıntılar, kıdemli bir Shell yöneticisinin, Cambridge’in fosil yakıt şirketlerinden fon almaya devam edip etmeyeceği konusundaki üst düzey üniversite yöneticileri ile yaptığı görüşmede ortaya çıktı.

Shell UK başkanı Sinead Lynch, Pazartesi günü bir politika çalışması atölyesindeki panele katılmaya davet edildi. Cambridge’deki çevre kampanyacıları bağış ve davet arasındaki potansiyel bağlantılar hakkında sorular yönelttiler.

Cambridge Zero Carbon sözcüsü, üniversitenin fosil yakıt endüstrisi tarafından “kaçırıldığını” belirtti. Sözcü, “Fosil yakıt yöneticileri önde gelen kamu araştırma kurumlarının politikasının belirlenmesine yardımcı olmamalı, insanlığa karşı işledikleri suçlar için mahkemede olmalı” dedi.

Üniversite ise, Shell’in en son fonunu, manyetik rezonans araştırma grubunu finanse etmek için “2014 yılına kadar uzanan bir taahhüdün son hediyesi” olarak tanımladı.

Paylaş

Önceki Haberler

İklim Dezenformasyonuna Karşı BM Destekli Yeni bir Girişim Başlatıldı

Brezilya hükümeti, Birleşmiş Milletler ve UNESCO iklim eylemini geciktiren ve raydan çıkaran dezenformasyon kampanyalarına yönelik…

25 Kasım 2024

Greta Thunberg Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı ile Bir Araya Geldi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Thunberg, eş başkan Bucak ile iklim değişikliği ve küresel ısınmanın…

25 Kasım 2024

Plastik Anlaşması için Müzakereler Başlıyor

175 ülkeden delege Pazartesi günü Güney Kore'nin Busan kentinde, plastik kirliliğini azaltmaya yönelik uluslararası bir…

25 Kasım 2024

Azerbaycan’daki COP29 İklim Zirvesinde Neler Yaşandı?

Ülkeler 2 haftalık müzakereler boyunca başta iklim finansmanı olmak üzere birçok farklı konuda derin fikir…

25 Kasım 2024

Türkiye Enerjide Pahalı, Kirli ve Dışa Bağımlılığı Artıran Bir Yola Girdi!

İklim STK’ları, Türkiye’nin COP29’da kömürden çıkış tarihi vermediği gibi nükleer enerji kapasitesini artırmayı hedefleyerek enerjide…

24 Kasım 2024

Suudi Arabistan Fosil Yakıtlardan Uzaklaşma Tartışmalarının İlerlemesini Engelledi

Suudi Arabistan ve diğer fosil yakıt üreticisi devletler, başta fosil yakıtlardan uzaklaşma kararı olmak üzere,…

24 Kasım 2024