Papa Francis, dünyanın en kalabalık Müslüman nüfuslu ülkesi olan Endonezya’ya yaptığı ziyarette, ulusal büyük imam ve diğer yerel inanç liderleriyle birlikte, ısınan gezegene karşı “kararlı eylem” çağrısında bulunan ortak bir bildiri yayımladı.
Francis ve Büyük İmam Nasaruddin Umar tarafından resmi olarak imzalanan deklarasyonda, “Ortak evimizin insan tarafından sömürülmesi, iklim değişikliğine katkıda bulunarak doğal afetler, küresel ısınma ve öngörülemeyen hava koşulları gibi çeşitli yıkıcı sonuçlara yol açtı” ifadesi yer aldı.
Açıklamada, “Tüm iyi niyetli insanları, çevrenin ve doğal kaynakların bütünlüğünü korumak için kararlı adımlar atmaya içtenlikle çağırıyoruz” denildi.
Bildirge, Francis’in Jakarta’nın merkezinde yaklaşık 22 dönümlük bir alanı kaplayan İstiklal Camii ziyareti sırasında imzalandı.
Papa, Güneydoğu Asya ve Okyanusya’daki dört ülkeye yapacağı 12 günlük yolculuğun bir parçası olarak Cuma gününe kadar Endonezya’yı ziyaret edecek.
Paris Anlaşması için baskı yapan Papa, aynı zamanda iklim değişikliğiyle mücadeleyi vasiyetinin önemli bir odak noktası haline getirdi.
En az 10 milyon insana ev sahipliği yapan Endonezya’nın başkenti Jakarta, sel ve su baskınlarıyla mücadele ederken iklim değişikliğine karşı savunmasız durumda. Hükümet Borneo adasında, Nusantara isimli yeni bir başkent inşa ediyor.
COP29, küresel iklim değişikliğiyle mücadelede belirli bir adım olmasına rağmen bazı kritik konularda ilerleme kaydedilemedi…
Önemli risk uzmanlarının kalem aldığı yeni bir rapor, iklim krizine yönelik değerlendirmelerin ciddi etkileri göz…
İzmir Gediz Deltası’nda yapılmak istenen Bölgesel Isıtma ve Termal Sağlık Amaçlı Jeotermal Kaynak Arama Projesi’ne…
2025 Küresel Riskler Raporu'na göre, devlet temelli silahlı çatışma, 2025 yılı için en önemli ve…
COP29 görüşmelerinde ilerleme özellikle karbon azaltım ve giderme projeleri ile kredilendirme ticaretini esas alan 6.4…
İklim değişikliğiyle mücadelede yeşil ekonomiye doğru bir dönüşüm her geçen gün daha kaçınılmazken, küresel sanayinin…