Alman hükümet yetkililerinin geçtiğimiz gün yaptığı açıklamaya göre, Almanya’nın seragazı emisyonları kömür santrallarının kapanması sayesinde 2017 yılında düşüş gösterdi ancak otomobil üreticileri ve fabrikaların kirliliği önlemek adına daha fazla çalışması gerekiyor.
Federal çevre ajansı Umweltbundesamt (UBA) tarafından yayımlanan ön verilere göre, Avrupa’nın en büyük ekonomisindeki emisyonlar yıl boyunca %0,5 oranında azaldı. Yapılan açıklamada, “Enerji kaynaklı emisyonlar önemli ölçüde düşerken, ulaştırma ve üretim endüstrisinden kaynaklı olanlar yükseldi. Bu nedenle, Almanya’yı hedeflerine yönelik bir rotaya yeniden oturtmak için ek tedbirler gerekiyor” deniliyor.
UBA, yenilenebilir teknolojilere aşamalı bir geçiş sağlayan enerji sektörünün, 2017 yılında emisyonlarını 13,7 milyon tona denk gelen %4,1 oranında düşürdüğünü ifade ediyor.
Ancak, otomobil sahibi sayısı arttıkça ve gelişen ekonominin bir getirisi olarak daha fazla ağır vasıtanın yollarda olması nedeniyle taşımacılık sektörü emisyonları %2,3 artarak 170,6 milyon tona yükseldi.
Hükümet şu anda 2030 yılına kadar %55’lik emisyon azaltımını hedefliyor. 2019’da ise farklı sektörlerden daha fazlasını talep edecek bir iklim yasası getireceğine söz verdi. Otomobil endüstrisi de, Volkswagen’ın ABD’nin yaptığı emisyon testlerinde hile yaptığını kabul ettiği 2015 skandalına rağmen hayatta kalmaya çalışırken, şehirlerdeki dizel araçlara yönelik kısıtlamalarla karşı karşıya.
Geçtiğimiz gün yayımlanan verilerde, yalnızca kullanım ve makroekonomi verilerine dayanarak tahminlerde bulunulurken, bu tahminlerin değişebileceği belirtiliyor. UBA, konu ile ilgili Mayıs ayında daha fazla ayrıntı yayımlayacağını da ifade ediyor.
Azerbaycan COP29 Başkanlığı, girişimin 2025 sonrası iklim finansmanı hedefiyle ilgili müzakerelerle iç içe geçme riski…
UNEP, küresel ısınmayı olumsuz yönde etkileyen metan emisyonlarını azaltmaya yönelik taahhütlerin arttığını, ancak bu yöndeki…
Çatışmalardan etkilenen bir grup ülke, halklarının karşı karşıya olduğu doğal afet ve güvenlik krizleriyle mücadele…
COP29'a ev sahipliği yapan Azerbaycan ve komşuları hâlâ büyük ölçüde fosil yakıtlara bağımlı ancak yenilenebilir…
COP29'a ev sahipliği yapan Azerbaycan, 2229 kişiyle zirvede en büyük delegasyona sahip ülke olarak kaydedildi.…
Fosil yakıt lobicileri COP29’da iklim açısından en hassas ülkelerin delegasyonlarını gölgede bıraktı; zirveye iklim açısından…