Ekonomi

Orman Yangınları, Hawaii Tarihindeki En Büyük İkinci Sigortalanmış Mülk Kaybına Neden Olacak

Felaket modelleme firması olan Karen Clark & ​​Company’ye (KCC) göre, Maui Adası’nda devam eden orman yangınlarında oluşacak toplam kaybın Hawaii tarihindeki en büyük ikinci sigortalanmış mülk kaybı olması bekleniyor.

Bu hafta başlarında başlayan ve hızla ilerleyen eden yangın felaketi, bir zamanlar Hawaii Krallığı’nın başkenti olan tarihi tatil beldesi Lahaina’yı kasıp kavurdu. KCC Cuma günü yazdığı bir notta, yangının etkisinin, günümüzdeki mülk değerine göre hesaplandığında, 1992’de Hawaii’yi vuran Iniki Kasırgası’ndan sonra en büyük sigortalanmış mülk kaybına neden olacağını söyledi.

Firma, yanan toplam alanın yaklaşık 2.200 dönüm olduğunu tahmin ediyor. Yangın çevresi içerisinde ise yaklaşık 3.500 bina bulunuyor.

Maui’deki arama ekipleri Cuma günü, Lahaina’daki yangın enkazlarını daha fazla yangın kurbanını bulmak için tarayacak. Yetkililer, 55 olan can kaybı sayısının artmasını bekliyor.

Sigorta komisyoncusu Aon, Lahaina’daki; evlerin, iş yerlerinin ve diğer yapıların aşırı derecede yıkımı ile ortaya çıkan ekonomik kayıpların, sigortalanmış mülkler de dahil olmak üzere, muhtemelen yüz milyonlarca dolara çıkacağını belirtti.

Aon’un haftalık raporunda, felaket devam ettiği için kayıpların artmaya devam edebileceği ve yerel ekonominin önemli bir parçası olan Maui’deki turizmde büyük aksaklıkların yakın gelecekte yaşanacağı yer aldı.

Paylaş

Önceki Haberler

Genç İklim Aktivistlerinden Türkiye’ye Çağrı: “Daha Güçlü İklim Hedefi Talebimize Siz de Destek Verin”

Türkiye’nin yetersiz iklim hedeflerine karşı Cumhurbaşkanı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na dava açan…

5 Temmuz 2024

“Doğal” Gazın Petrol ve Kömürden Daha İyi Olmamasının 5 Temel Nedeni

Sadece içinde “doğal” sözcüğü geçiyor diye doğal gaz gezegen, insanlar ve iklim için güvenli anlamına…

5 Temmuz 2024

AB’nin İklim Hedeflerine Ulaşmak için Yatırımı İkiye Katlaması Gerekiyor

Araştırma kuruluşlarından oluşan bir konsorsiyum, AB’nin 2030 iklim hedefine ulaşmak için yatırımları iki katına çıkarması…

5 Temmuz 2024

CHP’li Kasap: “Termik Santral İşçileri Alıkonuldu, Zorla Çalıştırılıyor”

Kütahya Seyitömer Termik Santralı'nda yaklaşık 800 çalışan, iş bırakma eylemi başlattı. CHP milletvekili Ali Fazıl Kasap, iş bırakma…

4 Temmuz 2024

Alaska Buzulları Geri Dönüşü Olmayan Noktaya İlerliyor

Yeni bir araştırma, mevcut erime nedeniyle buz kaybının devam etmesi halinde, Alaska buzullarının geri dönüşü…

4 Temmuz 2024

İkizköy Çevre Komitesi: “Akbelen Ormanı Bir Kez Daha Katlediliyor”

İkizköy Çevre Komitesi, 5 yıldır korumak için mücadele verdikleri Akbelen Ormanı’nda YK Enerji’nin yeni bir…

4 Temmuz 2024