Bloomberg News’in haberine göre, AB, İngiltere, ABD ve diğer ülkelerin, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) çatısı altında küresel fosil yakıt projelerine yönelik ihracat kredisi kuruluşlarının finansmanını sınırlamayı amaçlayan bir talep ettiği belirtildi. Bir OECD sözcüsü rapora yanıt olarak Reuters’e “Müzakereler hâlâ devam ediyor” dedi.
Bloomberg’in adı açıklanmayan üst düzey ABD yetkililerine dayandırdığı habere göre, ihracat finansmanında şeffaflığı artırmak hedef olarak kalmaya devam etse de, hidrokarbon projelerine verilen desteği sınırlayacak daha geniş bir anlaşmanın sağlanma olasılığı şu anda uzak. Müzakerelerin Ocak ayının başına kadar devam etmesi planlanıyor.
Dünyanın fosil yakıtlara olan bağımlılığından kaynaklanan insan kaynaklı emisyonların gezegene zarar verdiğine dair en ufak bir bilimsel şüphe yok. İklim bilimi, insan faaliyetlerinin kesin olarak küresel ısınmaya neden olduğunu ortaya koydu. Dünyanın şu anda karşı karşıya kaldığı seragazı emisyonları ve bunların dünya ısındıkça yol açtığı etkiler, sürdürülemez enerji kullanımı, arazi kullanımı ve arazi kullanımı değişikliği, yaşam tarzları ve tüketim ve üretim kalıplarından kaynaklanan eşit olmayan tarihsel ve güncel emisyonların sonucu olarak görülüyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Demircan, yenilenebilir enerjideki yatırımlarla şu ana kadar 132 milyar…
Japonya'nın çevre ve sanayi bakanlıkları, seragazı emisyonlarını 2035 yılına kadar 2013 seviyelerine göre %60 oranında…
BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün desteğiyle 22 ülke biyoçeşitlilik kaybı, arazi bozulması, iklim değişikliği ve…
Akdeniz Koruma Derneği’nin dün gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu’na, dernek üyelerinin yeşil aklama iddiaları ve denetim…
Geçen ay Azerbaycan’da düzenlenen COP29’da fosil yakıtlardan temiz enerji kaynaklarına adil bir küresel geçişe yönelik…
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi için önemli bir kaynak olan Dilimli Barajı'nın su seviyesi 20 metreye kadar…