Muğla’nın Yatağan ilçesi Turgut Mahallesinde Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan Eskihisar Yeraltı İşletmeciliği Kömür Ocağı Projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi. Proje için 23 Aralık 2023’de ÇED süreci başlatılmıştı.
ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; ruhsat alanı toplamda 14 bin 100,02 hektar alana sahip. Ruhsat alanının ÇED alanı olarak belirlenen 8,3 ha (8.340 m2 ) kısmında yıllık 1 milyon ton kapasite ile yeraltı işletmeciliğiyle kömür üretiminin yapılması ve işletilmesi öngörülüyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Yatağan Termik Santrali bünyesinde bulunan maden alanlarında yer altı ocağı için verilen ruhsatın iptaline yönelik dava açmış ve açılmış olan bir davaya da müdahil olmuştu. Planlanan proje alanı 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planında “Tarım Alanı” olarak görülüyor. Planlanan proje kapsamında toplam yatırım bedeli 4 milyar 950 milyon TL olarak öngörülüyor.
Azerbaycan COP29 Başkanlığı, girişimin 2025 sonrası iklim finansmanı hedefiyle ilgili müzakerelerle iç içe geçme riski…
UNEP, küresel ısınmayı olumsuz yönde etkileyen metan emisyonlarını azaltmaya yönelik taahhütlerin arttığını, ancak bu yöndeki…
Çatışmalardan etkilenen bir grup ülke, halklarının karşı karşıya olduğu doğal afet ve güvenlik krizleriyle mücadele…
COP29'a ev sahipliği yapan Azerbaycan ve komşuları hâlâ büyük ölçüde fosil yakıtlara bağımlı ancak yenilenebilir…
COP29'a ev sahipliği yapan Azerbaycan, 2229 kişiyle zirvede en büyük delegasyona sahip ülke olarak kaydedildi.…
Fosil yakıt lobicileri COP29’da iklim açısından en hassas ülkelerin delegasyonlarını gölgede bıraktı; zirveye iklim açısından…