Muğla’nın Yatağan ilçesi Turgut Mahallesinde Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan Eskihisar Yeraltı İşletmeciliği Kömür Ocağı Projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi. Proje için 23 Aralık 2023’de ÇED süreci başlatılmıştı.
ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; ruhsat alanı toplamda 14 bin 100,02 hektar alana sahip. Ruhsat alanının ÇED alanı olarak belirlenen 8,3 ha (8.340 m2 ) kısmında yıllık 1 milyon ton kapasite ile yeraltı işletmeciliğiyle kömür üretiminin yapılması ve işletilmesi öngörülüyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Yatağan Termik Santrali bünyesinde bulunan maden alanlarında yer altı ocağı için verilen ruhsatın iptaline yönelik dava açmış ve açılmış olan bir davaya da müdahil olmuştu. Planlanan proje alanı 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planında “Tarım Alanı” olarak görülüyor. Planlanan proje kapsamında toplam yatırım bedeli 4 milyar 950 milyon TL olarak öngörülüyor.
COP29, küresel iklim değişikliğiyle mücadelede belirli bir adım olmasına rağmen bazı kritik konularda ilerleme kaydedilemedi…
Önemli risk uzmanlarının kalem aldığı yeni bir rapor, iklim krizine yönelik değerlendirmelerin ciddi etkileri göz…
İzmir Gediz Deltası’nda yapılmak istenen Bölgesel Isıtma ve Termal Sağlık Amaçlı Jeotermal Kaynak Arama Projesi’ne…
2025 Küresel Riskler Raporu'na göre, devlet temelli silahlı çatışma, 2025 yılı için en önemli ve…
COP29 görüşmelerinde ilerleme özellikle karbon azaltım ve giderme projeleri ile kredilendirme ticaretini esas alan 6.4…
İklim değişikliğiyle mücadelede yeşil ekonomiye doğru bir dönüşüm her geçen gün daha kaçınılmazken, küresel sanayinin…