Almanya Şansölyesi Angela Merkel ülkenin ekonomiyi eski haline getirmesi için çok çalışması gerektiğini vurgularken, Almanya’nın iklim değişikliği ve dijitalleşme gibi gelecekte rekabetçiliği etkileyecek konulara odaklanması gerektiğinin altını çizdi.
Almanya Şansölyesi Angela Merkel, koronavirüs krizinin Almanya’nın finansal durumunu zora soktuğunu, zira pandeminin daha ne kadar süreceğinin kesin olmadığını belirtti.
“Hastalığı yenmemiz aşının geliştirilmesi ve dağıtılmasıyla mümkün” diyen Merkel, “Aşının bulunmasının ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Bu da finansal kapasitemiz için bilinmez bir risk oluşturuyor” diye ekledi.
Merkel ayrıca Almanya’nın şu ana kadar tüm önlemleri finansal olarak karşılayabilecek durumda olduğunu ve kararların hiçbir şey yapılmadığı durumdaki risklerle karşılaştırılarak alındığını belirtti.
Almanya’nın Avrupa Birliği toparlanma fonundan 22 milyar euro alacağını belirten Merkel, bu paranın büyük bir kısmının var olan ve Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen eksiklikleri gideren programlara ve altyapı yatırımlarına harcanacağını söyledi.
Merkel “Bu yüzden paranın büyük bir kısmı şu an kararlaştırdığımız ve ekonomik teşvik programıyla planladığımız ve şu ana kadar bütün finansmanı gerçekleştirilmemiş programlara gidecek” dedi.
Ülkenin ekonomiyi eski haline getirmesi için çok çalışması gerektiğini vurgulayan Merkel, Almanya’nın iklim değişikliği ve dijitalleşme gibi gelecekte rekabetçiliği etkileyecek konulara odaklanması gerektiğinin altını çizdi.
Bloomberg News piyasa muhabiri John Ainger, Almanya’nın devasa teşvik paketlerine rağmen hâlâ bedava borçlanabildiğini ve Almanya 10 yıllık devlet tahvillerinin negatif bölgede olduğuna dikkat çekti.
Ülkenin Avrupa’nın göstergesi olarak değer görmesinin de bunda payının büyük olduğunu söyleyen Ainger, Almanya’nın tutumlu itibarını kalıcı bir şekilde bozmayacağını da ekledi.
COP29, küresel iklim değişikliğiyle mücadelede belirli bir adım olmasına rağmen bazı kritik konularda ilerleme kaydedilemedi…
Önemli risk uzmanlarının kalem aldığı yeni bir rapor, iklim krizine yönelik değerlendirmelerin ciddi etkileri göz…
İzmir Gediz Deltası’nda yapılmak istenen Bölgesel Isıtma ve Termal Sağlık Amaçlı Jeotermal Kaynak Arama Projesi’ne…
2025 Küresel Riskler Raporu'na göre, devlet temelli silahlı çatışma, 2025 yılı için en önemli ve…
COP29 görüşmelerinde ilerleme özellikle karbon azaltım ve giderme projeleri ile kredilendirme ticaretini esas alan 6.4…
İklim değişikliğiyle mücadelede yeşil ekonomiye doğru bir dönüşüm her geçen gün daha kaçınılmazken, küresel sanayinin…