Almanya Şansölyesi Angela Merkel ülkenin ekonomiyi eski haline getirmesi için çok çalışması gerektiğini vurgularken, Almanya’nın iklim değişikliği ve dijitalleşme gibi gelecekte rekabetçiliği etkileyecek konulara odaklanması gerektiğinin altını çizdi.
Almanya Şansölyesi Angela Merkel, koronavirüs krizinin Almanya’nın finansal durumunu zora soktuğunu, zira pandeminin daha ne kadar süreceğinin kesin olmadığını belirtti.
“Hastalığı yenmemiz aşının geliştirilmesi ve dağıtılmasıyla mümkün” diyen Merkel, “Aşının bulunmasının ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Bu da finansal kapasitemiz için bilinmez bir risk oluşturuyor” diye ekledi.
Merkel ayrıca Almanya’nın şu ana kadar tüm önlemleri finansal olarak karşılayabilecek durumda olduğunu ve kararların hiçbir şey yapılmadığı durumdaki risklerle karşılaştırılarak alındığını belirtti.
Almanya’nın Avrupa Birliği toparlanma fonundan 22 milyar euro alacağını belirten Merkel, bu paranın büyük bir kısmının var olan ve Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen eksiklikleri gideren programlara ve altyapı yatırımlarına harcanacağını söyledi.
Merkel “Bu yüzden paranın büyük bir kısmı şu an kararlaştırdığımız ve ekonomik teşvik programıyla planladığımız ve şu ana kadar bütün finansmanı gerçekleştirilmemiş programlara gidecek” dedi.
Ülkenin ekonomiyi eski haline getirmesi için çok çalışması gerektiğini vurgulayan Merkel, Almanya’nın iklim değişikliği ve dijitalleşme gibi gelecekte rekabetçiliği etkileyecek konulara odaklanması gerektiğinin altını çizdi.
Bloomberg News piyasa muhabiri John Ainger, Almanya’nın devasa teşvik paketlerine rağmen hâlâ bedava borçlanabildiğini ve Almanya 10 yıllık devlet tahvillerinin negatif bölgede olduğuna dikkat çekti.
Ülkenin Avrupa’nın göstergesi olarak değer görmesinin de bunda payının büyük olduğunu söyleyen Ainger, Almanya’nın tutumlu itibarını kalıcı bir şekilde bozmayacağını da ekledi.
BM iklim şefi Stiell, gelecek hafta toplanacak G20 liderlerine iklim finansmanı çabalarına destek verme çağrısında…
İlham Aliyev’in geçtiğimiz 1 senede yaptığı konuşmaları analiz eden bir çalışmaya göre, COP29’un ev sahibinin…
G7, son 20 yılda iklim finansmanı borçlarını ödememesi nedeniyle COP29’da “Günün Fosili” ödülünü aldı. BM…
Bu yılki BM iklim zirvesine ev sahipliği yapan Azerbaycan, fosil yakıt patronlarına ve lobicilere başkanlığın…
Azerbaycan COP29 Başkanlığı, girişimin 2025 sonrası iklim finansmanı hedefiyle ilgili müzakerelerle iç içe geçme riski…
UNEP, küresel ısınmayı olumsuz yönde etkileyen metan emisyonlarını azaltmaya yönelik taahhütlerin arttığını, ancak bu yöndeki…