;
Politika

Mardin’in Üç İlçesinde Yangın: “Helikopter Göndermeyenlerin Gerekçesi Ne?” 

Mardin

Mardin’in Ömerli, Nusaybin ve Derik ilçesinde başlayan yangın, tüm müdahalelere rağmen söndürülemiyor. Bölge halkı seferber olurken dağlık alana yayılan yangına havadan müdahale edilmesi talep ediliyor.

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçesinde çıkan yangının yankıları sürerken Mardin’in üç ilçesi yeniden yanmaya başladı. Derik, Nusaybin, Artuklu ve Ömerli ilçelerinin birçok noktada yangın çıktı. Yer yer söndürülen yangın, rüzgarın etkisiyle yeniden hızlanarak yayılmaya başladı. Şu ana kadar hektarlarca alan küle döndü. İtfaiye ekipleri ve TOMA’larla yangına müdahale edilirken bölgedeki halk da yangın söndürme çalışmalarına katılıyor.

Dağlık alana hızla yayılan yangının yerleşim yerlerine doğru ilerlediği ve araçların yangını söndürmekte zorlandığı belirtiliyor. Bölge halkı ve siyasetçiler, bilanço ağırlaşmadan yangın helikopterlerinin devreye girmesini talep ediyor.

DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yangına ilişkin görüntüler paylaştı. Güneş, halkın kendi imkanlarıyla yangına müdahale etmeye çalıştığını belirterek “Geçen hafta Mazıdağı’na Çınar’a gece görüşü yok diyerek helikopter göndermeyenlerin şimdiki gerekçesi nedir?” diye sordu.

Nusaybin Belediyesi’nden Halka Çağrı

Yangının yaklaştığı köylerde insanlar evlerini terk ediyor. Bu durumun yaşandığı yerlerden biri Derik ilçesi. Bu ilçede İtfaiye ekipleri ve TOMA’ların müdahalesi sürerken yangının yaşandığı bir başka ilçe olan Nusaybin’de belediye tarafından halka çağrı yapıldı. Çağrıda, söndürme araçlarının yetmediğini, halkın da traktör gibi araçlarla söndürme çalışmalarına katılmaları istendi.

Nusaybin ve Derik ilçelerinde yangından etkilenen birçok yurttaş kentteki hastanelere kaldırıldı. Şimdilik ciddi bir yaralanmanın olmadığı belirtildi. Nusaybin Belediyesi eşbaşkanları Gülbin Şahin Dağhan ve Selahattin Ay, ilçedeki hastaneye giderek burada tedavi gören yurttaşları ziyaret etti.