Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkesinin Paris Anlaşması’nı onaylayacağını duyurdu.
Libya devlet televizyonunda yer alana habere göre, Dibeybe başkent Trablus’ta Dünya Çevre Günü münasebetiyle düzenlenen bir törene katıldı. Dibeybe konuşmasında, “Libya, Paris Anlaşması’nı imzalamayan az sayıdaki ülkeden biri ve Ulusal Birlik Hükümeti bugün gurur ve sorumlulukla bu anlaşmayı onaylamaya karar verdi” dedi.
Anlaşmanın çoğu ülkeye nazaran geç kabul edildiğine işaret eden Dibeybe, anlaşmanın onaylanmak üzere meclise sevk edileceğini bildirdi.
Dibeybe, Libya’nın küresel çevre sorunlarına ilgisini yineleyerek, “Ekosistem ve doğal kaynaklar üzerinde artan baskı konusunda dünyanın endişesini paylaşıyoruz” dedi.
Libya Başbakanı, küresel sıcaklıktaki artışı sınırlamak ve makul sınırlar içinde tutmak olan öncelikli hedefe ulaşmak adına Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ve Paris Anlaşması aracılığıyla gerçekleştirilecek iş birliğinin önemini vurguladı.
Dibeybe, ülkesinin iklimi ve coğrafi konumu nedeniyle iklim değişikliğinin olumsuz yansımalarından en çok etkilenen ülkeler arasında yer aldığını sözlerine ekledi.
Libya’nın anlaşmayı onaylaması ile geriye sadece beş ülke kalıyor. Bu ülkeler ise Türkiye, Eritre, İran, Irak ve Yemen.
COP29 başmüzakerecisi Yalchin Rafiyev’in "üç yıllık teknik süreçte ilk kez tartışma için uygulanabilir bir temel"…
BM iklim müzakerelerine ilk defa heyet gönderen Taliban, Afganistan’ın iklim finansmanından yararlanmasını talep ediyor. Geçimi…
Climate Action Tracker tarafından yapılan analiz, mevcut politikaların devam etmesi durumunda ortalama sıcaklık artışının 2100…
Önde gelen bağımsız ekonomistlerden oluşan bir grubun yaptığı yeni bir çalışma, yoksul ülkelerin, 2030 yılına…
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin ilk olarak COP28'te duyurulan nükleer enerji kapasitesini 2050'ye…
COP29 zirvesinde iklim finansmanı müzakereleri hız kazanırken, yeni bir çalışma, IMF’nin iklimle ilgili felaketlerden zarar…