Norveç merkezli enerji danışmanlığı şirketi DNV GL, küresel enerji kullanımının 2050 yılında, pandemi öncesi tahminlere göre %8 daha düşük olacağını söylüyor.
Enerji danışmanlığı DNV GL, Çarşamba günü küresel petrol talebi ve karbondioksit emisyonlarının 2019 yılında yükselmiş olabileceğini ve pandeminin ikisi üzerinde de uzun vadeli etkileri olabileceğini söyledi.
Norveç merkezli, petrol ve yenilenebilir enerji şirketlerine risk yönetimi ve teknoloji konularında danışmanlık sağlayan şirket, küresel enerji kullanımının 2050 yılında, pandemi öncesi tahminlere göre %8 daha düşük olacağını söylüyor.
DNV GL pandeminin petrol talebi ve emisyonlar üzerindeki etkisine dair araştırmasına yönelik açıklamasında “Seyahat, işe gidip gelme ve çalışma alışkanlıklarında kalıcı davranış değişiklikleri de enerji kullanımını ve ulaştırma sektöründeki fosil yakıt talebini azaltacağı gibi demir ve çelik üretimini de düşürecek” dedi.
DNV GL’nin Enerji Dönüşüm Tahmini Başkanı Sverre Alvik, “Petrol talebinin önümüzdeki yıl toparlamasını bekliyor olsak da, hiçbir zaman 2019’daki seviyelerine ulaşacağını düşünmüyoruz” dedi.
Uluslararası Enerji Ajansı, 16 Haziran’da yaptığı açıklamada, hava yolculuğundaki düşüş nedeniyle 2022’den önce petrol talebinin pandemi öncesi seviyelere dönmesini beklemediğini söylemişti.
Pandemi sonrasındaki uzun vadeli petrol talebine yönelik artan şüpheci yaklaşımlar petrol şirketleri üzerinde, varlıklarının değerini gözden geçirmeleri için baskı yaratıyor.
Yenilenebilir enerjinin ise krizden faydalandığı görülüyor. Alvik, küresel enerji talebi düştüğünde, rüzgar ve güneş gibi en ucuz kaynakların fosil yakıtlara tercih edildiğini söylüyor.
DNV GL, küresel karbondioksit emisyonları 2019’da zirveye çıksa da, gelecekte beklenen düşüş Paris Anlaşması hedeflerini karşılamak için yeterli olmayacağını, bu nedenle karbon yakalama ve depolama (CCS) ve daha fazla hidrojen kullanımı gibi diğer önlemlere ihtiyaç olduğunu söylüyor.
Hava kirliliği ile fiziksel rahatsızlıklar arasındaki bağ üzerine daha önce birçok araştırma yapılmıştı. Ancak yeni…
Küresel kömür talebinin bu yıl rekor seviyeye ulaşmasının ardından 2027'ye kadar yatay bir seyir izleyeceği…
Türkiye’de 10 kentte enerji şirketlerinin projeleri için acele kamulaştırma kararı verildi. Niğde, Ankara, İstanbul, Sakarya,…
Dünyanın ortalama sıcaklığının orta vadede 1,5 dereceden öte 2 dereceyi de geçebileceğini belirten Prof. Dr.…
Karbon emisyonları azaltımı hedeflerini açıklayan Kanada hükümeti, resmi danışma kurulunun tavsiye ettiği miktarın altında bir…
Türkiye’de son yıllarda birçok göl ve su kaynağında yaşanan kuraklık, Salda Gölü'nde de derinden hissediliyor.…