Alternatif sosyal medya sitesi novelheroes.com, küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine dikkat çekmek amacıyla gençlere yönelik bir yarışma düzenliyor.
Bianet’teki habere göre, “Küresel ısınmanın yarattığı çevre sorunlarının dünya gündemine çocuklar ve gençler tarafından taşınması umut verici bir gelişme” diyen novelheroes.com ekibi, genç iklim kahramanlarının coşkulu ve kararlı hareketini desteklemek istiyor.
Dünyanın tüm kahramanlarının interaktif ansiklopedisi olmayı hedefleyen yarışmada Kahramanını Yaz, Kahramanını Resimle, Kahramanını Fotoğrafla olmak üzere üç kategori bulunuyor.
13-18 yaş arası gençlerin katılımına açık olan yarışmanın teması “Küresel İklim Değişikliği ve Çevre Sorunları”. Para ödülünün yanı sıra dergi ve kitapların hediye edileceği yarışma için son başvuru tarihi ise 30 Kasım 2019.
Yarışma katılımcılarından, yazarak (öykü), resim yaparak veya fotoğraflayarak çevreyle ilgili duyarlılıklarını yansıtmaları bekleniyor.
Yarışmaya novelheroes.com üzerinden, #kahramanımıyazdım #kahramanımıresimledim #kahramanımıfotoğrafladım hashtag’leri kullanılarak katılım sağlanabilecek.
Sadece İnsanlar mı Kahraman?
“Küresel iklim değişikliği çağında ‘kahraman’ kim?” diye soran yarışmanın çağrı metninde şu ifadeler yer alıyor: “Klasik anlamıyla kahraman, güçlünün karşısında zayıfın yanında yer alan, haksızlığa meydan okuyan, bir amaç uğruna zorluklara göğüs geren ve kötülüğe karşı mücadele edendir. Çocukken hayalleri süsler, büyürken güç verir, yolları aydınlatır. Anti-kahramanlar da vardır; uyumsuz, dışlanmış, şanssız belki ama asla kötü değil. Şehirde, sokakta, vapurda, trende, okulda, ofiste, kafede, evde, çalışırken, rüya görürken, hayal kurarken, bir kitabın sayfalarında, bir filmde bulabiliriz ‘kahramanlarımızı’. Her şeyin büyük bir hızla dönüştüğü günümüzde, klasik kahraman tanımlarımızdan farklı özellikle genç kahramanlar tanıyoruz artık; yaşanabilir bir dünya için mücadele veren, dünyanın dört bir yanından çocuklar ve gençler. ‘novelheroes.com’ hem iklim kahramanlarının ilham verici öykülerinden yola çıkıyor, hem de ‘sadece insanlar mı kahramandır’ diyerek ‘kahramanlık’ı yeniden tanımlamaya davet ediyor. Çiçeklerini şifa olsun diye sunan bir kestane ağacı da kahraman değil midir? Bir zeytin fidanı, uzak diyarlarda öten bir kuş, neden olmasın?”