Politika

John Kerry: “Popülizm İklim Bozulmasına Karşı Mücadeleyi Riske Atıyor”

Siyasi liderlerin iklim krizi bilimine göre yönlendirilmesi ve gecikme çağrılarını reddetmesi gerektiğinin altını çizen John Kerry’e göre, dezenformasyon ile şekillenen siyasi motivasyonlar tüm dünyayı tehlikeli bir yola sokuyor.

Dünya çapında net sıfıra karşı popülist tepki, iklim çöküşüne karşı mücadeleyi tehlikeye atıyor ve ABD iklim şefi John Kerry, buna acilen karşı konulması gerektiğini, aksi takdirde bir gezegensel yıkımla karşı karşıya kalacağımız konusunda uyardı. Kerry aynı zamanda “dezenformasyon” ve “demagojinin” yükselişine dikkat çekerken, bu taktiklerin fosil yakıtlardan uzaklaşmaya zarar verdiğini ve özel çıkar grupları tarafından eylemi geciktirmek kullanıldığını söyledi.

Net sıfır emisyona geçişin gerçek etkilerinin insanlara söylenmediğini aktaran Kerry şöyle devam etti: “Gerçekleri görmezden gelen ve bunları çarpıtan demagojiler ile korkutuluyorlar.”

Siyasi liderlerin iklim krizi bilimine göre yönlendirilmesi ve gecikme çağrılarını reddetmesi gerektiğinin altını çizen Kerry’e göre dezenformasyon ile şekillenen siyasi motivasyonlar tüm dünyayı riske atıyor. Siyasi liderleri bunun yerine, yıkıcı küresel sıcaklık artışlarını durdurmak için net sıfıra ulaşma ihtiyacını ortaya koyan açık bilimsel gerçeklere göre hareket etmeye çağırdı.

Kerry’nin bu baharda ABD İklim Özel Temsilciliği görevinden istifa edeceği bilgisi paylaşılmıştı. Kerry, Joe Biden’ın 2021’de göreve başlamasından bu yana bahsi geçen görevdeydi. Daha önce Barack Obama’nın ikinci başkanlık döneminde dışişleri bakanı olarak görev yapmıştı. O dönemde ABD’nin iklim müzakerelerine liderlik ediyordu ve 2015 Paris Anlaşması’nın imzalanmasında rol oynamıştı.

Önceki Haberler

Genç İklim Aktivistlerinden Türkiye’ye Çağrı: “Daha Güçlü İklim Hedefi Talebimize Siz de Destek Verin”

Türkiye’nin yetersiz iklim hedeflerine karşı Cumhurbaşkanı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na dava açan…

5 Temmuz 2024

“Doğal” Gazın Petrol ve Kömürden Daha İyi Olmamasının 5 Temel Nedeni

Sadece içinde “doğal” sözcüğü geçiyor diye doğal gaz gezegen, insanlar ve iklim için güvenli anlamına…

5 Temmuz 2024

AB’nin İklim Hedeflerine Ulaşmak için Yatırımı İkiye Katlaması Gerekiyor

Araştırma kuruluşlarından oluşan bir konsorsiyum, AB’nin 2030 iklim hedefine ulaşmak için yatırımları iki katına çıkarması…

5 Temmuz 2024

CHP’li Kasap: “Termik Santral İşçileri Alıkonuldu, Zorla Çalıştırılıyor”

Kütahya Seyitömer Termik Santralı'nda yaklaşık 800 çalışan, iş bırakma eylemi başlattı. CHP milletvekili Ali Fazıl Kasap, iş bırakma…

4 Temmuz 2024

Alaska Buzulları Geri Dönüşü Olmayan Noktaya İlerliyor

Yeni bir araştırma, mevcut erime nedeniyle buz kaybının devam etmesi halinde, Alaska buzullarının geri dönüşü…

4 Temmuz 2024

İkizköy Çevre Komitesi: “Akbelen Ormanı Bir Kez Daha Katlediliyor”

İkizköy Çevre Komitesi, 5 yıldır korumak için mücadele verdikleri Akbelen Ormanı’nda YK Enerji’nin yeni bir…

4 Temmuz 2024