Geç dönem Osmanlı tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti tarihi üzerine çalışmalar yapan Doç. Dr. Önder Kocatürk’ün son kitabı “İstanbul’da Sel ve Fırtına”, 1889-1924 tarihleri arasında İstanbul’da yaşanan sel ve fırtına olaylarını tarihsel ve toplumsal bir mercekle ele alıyor.
Afetlerin nedenleri, boyutları, gerçekleştiği andan sona ermesine kadar geçen sürede yarattıkları tahribat, insanların nasıl ve ne ölçüde etkilendikleri, devlet yönetici ve görevlilerinin afetler esnasında ve sonrasında yürüttükleri kurtarma, temizlik ve yardım faaliyetleri gibi diğer birçok bilgi ve gelişmeler de kitapta detaylı bir şekilde ele alınıyor.
Kitap, 1913 yılında Silahtarağa Elektrik Fabrikası ve civarında yaşanan gelişmeler; Sarıyer, Büyükdere ve Rumelikavağı’nda selin neden olduğu kayıplar; 1914’te İstanbul’da yaşanan fırtınalar ve hortum; selin maddi bilançosu ve yardım çalışmaları gibi başlıklar altında sel ve fırtınalara dair detaylı bir tarihsel çalışma sunuyor.
Azerbaycan COP29 Başkanlığı, girişimin 2025 sonrası iklim finansmanı hedefiyle ilgili müzakerelerle iç içe geçme riski…
UNEP, küresel ısınmayı olumsuz yönde etkileyen metan emisyonlarını azaltmaya yönelik taahhütlerin arttığını, ancak bu yöndeki…
Çatışmalardan etkilenen bir grup ülke, halklarının karşı karşıya olduğu doğal afet ve güvenlik krizleriyle mücadele…
COP29'a ev sahipliği yapan Azerbaycan ve komşuları hâlâ büyük ölçüde fosil yakıtlara bağımlı ancak yenilenebilir…
COP29'a ev sahipliği yapan Azerbaycan, 2229 kişiyle zirvede en büyük delegasyona sahip ülke olarak kaydedildi.…
Fosil yakıt lobicileri COP29’da iklim açısından en hassas ülkelerin delegasyonlarını gölgede bıraktı; zirveye iklim açısından…