Politika

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Edirne’nin İklim Planını Hazırlayacak

İBB, küresel iklim kriziyle mücadele konularında yerel belediyelere danışmanlık hizmeti veriyor. Kentlerin enerji verimliliğini artırmak için “İklim Eylem Planı” hazırlayan İBB, son olarak Edirne Belediyesi ile anlaştı. Bu kapsamda Edirne Belediyesi’nin “karbon nötr” hedefi doğrultusundaki iklim planını İBB hazırlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Enerji AŞ, yerel yönetimlere hazırladığı Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) çalışmalarına devam ediyor. Daha önce Büyükçekmece ve Çorlu Belediyelerine yenilenebilir enerji konularında danışmanlık hizmeti veren İstanbul Enerji, son olarak Edirne Belediyesi ile işbirliği yaptı.

Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen SECAP tanıtım programı, akademisyenler, meslek odaları, ticaret sanayi odası üyeleri ve mahalle muhtarları gibi birçok kurum ve kuruluşun katılımıyla gerçekleşti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve İstanbul Enerji Genel Müdürü Yüksel Yalçın, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı Kapsamında işbirliği protokolü imzaladı.

Edirne Belediyesi Karbon Nötr Olmayı Hedefliyor

Enerji ve iklim çalışmaları konusunda, yerel yönetimlerle iş birliğinin önemine değinen İstanbul Enerji AŞ Genel Müdürü Yüksel Yalçın, “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı çalışmalarımız bu açıdan çok önemli. Özellikle 2000’li yıllardan sonra artı bir derecelik artışın bile dünyayı nasıl değiştirdiğini hepimiz görüyoruz. SECAP yerel yönetimlerin sorumluluk alanlarından biri. Bu kapsamda akademisyenler danışmanlığında, uzman mühendis kadromuzla yerel yönetimlere danışmanlık yapıyoruz” dedi.

“Karbon Nötr Olma Hedefine Ulaşmalıyız”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise İstanbul Enerji ile birlikte başlatılan bu sürecin önemine dikkat çekerek; “Hedefimiz karbon nötr bir kent. Bu hedefe 2050 yılında ulaşmayı planlıyoruz. Karbon nötr hedefine ulaşamazsak evlatlarımız ve torunlarımız bizim yaşadığımız gibi bir dünyada yaşayamayacaklar. Net olan bu” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Enerji ve Edirne Belediyesi işbirliğinde 2050 karbon nötr hedefi doğrultusunda temiz enerji çalışmaları gerçekleştirilecek.

Önceki Haberler

Genç İklim Aktivistlerinden Türkiye’ye Çağrı: “Daha Güçlü İklim Hedefi Talebimize Siz de Destek Verin”

Türkiye’nin yetersiz iklim hedeflerine karşı Cumhurbaşkanı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na dava açan…

5 Temmuz 2024

“Doğal” Gazın Petrol ve Kömürden Daha İyi Olmamasının 5 Temel Nedeni

Sadece içinde “doğal” sözcüğü geçiyor diye doğal gaz gezegen, insanlar ve iklim için güvenli anlamına…

5 Temmuz 2024

AB’nin İklim Hedeflerine Ulaşmak için Yatırımı İkiye Katlaması Gerekiyor

Araştırma kuruluşlarından oluşan bir konsorsiyum, AB’nin 2030 iklim hedefine ulaşmak için yatırımları iki katına çıkarması…

5 Temmuz 2024

CHP’li Kasap: “Termik Santral İşçileri Alıkonuldu, Zorla Çalıştırılıyor”

Kütahya Seyitömer Termik Santralı'nda yaklaşık 800 çalışan, iş bırakma eylemi başlattı. CHP milletvekili Ali Fazıl Kasap, iş bırakma…

4 Temmuz 2024

Alaska Buzulları Geri Dönüşü Olmayan Noktaya İlerliyor

Yeni bir araştırma, mevcut erime nedeniyle buz kaybının devam etmesi halinde, Alaska buzullarının geri dönüşü…

4 Temmuz 2024

İkizköy Çevre Komitesi: “Akbelen Ormanı Bir Kez Daha Katlediliyor”

İkizköy Çevre Komitesi, 5 yıldır korumak için mücadele verdikleri Akbelen Ormanı’nda YK Enerji’nin yeni bir…

4 Temmuz 2024