İsrail, emisyonlarını bu yüzyılın ortasına kadar 2015 yılına kıyasla %85 azaltacağını açıkladı.
İsrail Başbakanı Naftali Bennett, emisyon azaltım hedefinin, ülkenin adım adım düşük karbonlu ekonomiye geçmesini sağlayacağını söyledi.
2050 için belirlenen hedefe ulaşmak için öncelikli olarak ulaşım, elektrik sektörü ve belediyelerin topladığı çöpten kaynaklanan emisyonları azaltmaya odaklanılacağı belirtildi. Bunu yeterli bulmayanlar ise köklü bir değişim için daha fazla ekonomik teşvik ve yenilenebilir enerji konusunun daha ciddiye alınması gerektiğini savunuyor.
Ancak Bennett, İsrail’in yeni belirlenen hedef sayesinde “temiz, etkin ve rekabetçi” bir ekonomiyle iklim değişikliğine karşı mücadelenin liderlerinden olacağının altını çizdi.
Dünya, Sanayi Devrimi’nden bu yana yaklaşık 1,2 derece ısındı. Hükümetler emisyonları azaltmak için somut ve kalıcı adım atmadığı takdirde ısınma devam edecek. Küresel ısınmanın yerküre ve insanlık için doğuracağı olumsuz sonuçlara engel olmak amacıyla Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında 2016’da yürürlüğe giren Paris Anlaşması’nı imzalayan İsrail başlangıçta 2030’da emisyonları %27 azaltacağını açıklamıştı. Paris Anlaşması, endüstriyelleşme öncesi döneme kıyasla küresel sıcaklık artışının 2 derecenin altında tutulmasını hedefliyor.
Hava kirliliği ile fiziksel rahatsızlıklar arasındaki bağ üzerine daha önce birçok araştırma yapılmıştı. Ancak yeni…
Küresel kömür talebinin bu yıl rekor seviyeye ulaşmasının ardından 2027'ye kadar yatay bir seyir izleyeceği…
Türkiye’de 10 kentte enerji şirketlerinin projeleri için acele kamulaştırma kararı verildi. Niğde, Ankara, İstanbul, Sakarya,…
Dünyanın ortalama sıcaklığının orta vadede 1,5 dereceden öte 2 dereceyi de geçebileceğini belirten Prof. Dr.…
Karbon emisyonları azaltımı hedeflerini açıklayan Kanada hükümeti, resmi danışma kurulunun tavsiye ettiği miktarın altında bir…
Türkiye’de son yıllarda birçok göl ve su kaynağında yaşanan kuraklık, Salda Gölü'nde de derinden hissediliyor.…