;
Politika

İşçiye Ölmek Serbest, Konuşmak Yasak!

Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, X’teki paylaşımında İliç’te faciaya neden olan şirketin işçilerine gönderdiği açıklamayı paylaştı. Anagold Madencilik’in büyük hissedarı SSR Mining Inc çalışanlarından kamuoyuna bilgi vermemelerini talep etti.

Aksu’nun X platformunda yaptığı paylaşıma göre şirket açıklamasında, “Lütfen çevrimiçi, e-posta veya kısa mesaj yoluyla spekülasyon yapmaktan kaçının ve Şirket dışına bilgi veya video dağıtmayın” denilirken, “Medya veya sosyal medya üzerinden SSR Madencilik adına soru ve sorulara yalnızca sözcülerin yanıt vermesine izin verildiğini lütfen unutmayın. Diğer tüm çalışanlar, kendilerinin şirket sözcüsü oldukları veya Şirket adına yanıt verme yetkisine sahip oldukları izlenimini yaratmaktan kaçınmalıdır” cümlelerine yer verildi.

Amerika borsası, NASDAQ’da işlem gören SSR Mining’in hisseleri yaşanan felaketin ardından kısa sürede %50’nin üzerinde değer kaybetti.

Aksu’nun paylaşımında yer alan SSR Mining Inc. açıklamasının tamamı ise şu şekilde:

“Güncelleme: Çöpler’de Faaliyetlerin Durdurulması

Sevgili iş arkadaşlarım,

Türkiye’deki Çöpler madenimizde yığın liç alanında büyük bir kayma sonucu bir olay yaşandı. Bu olay 13 Şubat 2024 te yaklaşık 06:30 EST’de meydana geldi ve Çöpler’deki tüm operasyonlar bir sonraki duyuruya kadar askıya alındı.

Acil müdahale ekipleri arama kurtarma çalışmaları üzerinde aktif olarak çalışıyor. Siteye erişim şu anda yalnızca acil müdahale ekipleriyle sınırlıdır.

Meslektaşlarımızı önemsemek adına lütfen çevrimiçi, e-posta veya kısa mesaj yoluyla spekülasyon yapmaktan kaçının ve Şirket dışına bilgi veya video dağıtmayın. Şu anki çabalarımız kayıp meslektaşlarımızın yerini tespit etmeye ve tüm çalışanlarımızın güvende olmasını sağlamaya odaklanıyor.

Çalışanlarımızın, yüklenicilerimizin ve ailelerinin sağlığı, güvenliği ve refahı bir numaralı önceliğimizdir ve olmaya devam edecektir ve bilgiler elde edilir edilmez paylaşacağız.

Medya veya sosyal medya üzerinden SSR Madencilik adına soru ve sorulara yalnızca sözcülerin yanıt vermesine izin verildiğini lütfen unutmayın. Diğer tüm çalışanlar, kendilerinin şirket sözcüsü oldukları veya Şirket adına yanıt verme yetkisine sahip oldukları izlenimini yaratmaktan kaçınmalıdır.

Tesekkür ederim,

Corporate Communications | SSR Mining Inc.”