ING Türkiye, Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi’nin elektrik ihtiyacının %30’unu çatısına kuracağı güneş santralında üretecek.
ING Grubu’nun Türkiye’deki bankası ING Türkiye, Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi’nin çatısına güneş enerjisi santralı kurmak için harekete geçti. ING Türkiye, çatıda yer alan 2 bin metrekarelik alanda kurulacak santral ile Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi’nde tüketilen elektriğin %30’unu karşılamayı öngörüyor.
Yenilenebilir enerjiye yatırım yaparak karbon ayakizini azaltacak olan ING Türkiye, bu sürdürülebilirlik projesiyle tükettiği toplam elektriğin ise %3’ünde yeşil enerji kullanımını garanti etmiş olacak.
Birleşmiş Milletler (UN) Global Compact Türkiye Sürdürülebilir Bankacılık ve Finans Çalışma Grubu üyesi olan ING Türkiye, Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi Çatı Güneş Enerjisi Santralı projesini dokuz ay içinde tamamlayarak üretime geçirmeyi hedefliyor.
ING Grubu’nun 2015 Paris Anlaşması’nda imzası olduğunu hatırlatan ING Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, sürdürülebilirlik yolunda örnek bir projeye imza atmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını vurguladı. ING’nin faaliyet gösterdiği ülkelerde sürdürülebilir bankacılık konusunda öncü kuruluşlar arasında yer aldığını ifade eden Pınar Abay, “ING Türkiye olarak biz de sürdürülebilirlik kapsamında önemli adımlar atıyor, çevre duyarlılığı yüksek projeleri özellikle takip edip destekliyoruz. Yenilenebilir enerji alanındaki yatırımların desteklenmesi de gündemimizde. Bu paralelde Kahramanmaraş’ta yer alan Operasyon Merkezimizin çatısında yapacağımız yenilenebilir enerji tesisi ile toplumsal, etik ve çevresel vizyonumuz ışığında fark yaratacak bir projeye imza atmış olmaktan gurur duyuyoruz. ING Türkiye olarak sürdürülebilirlik hedefiyle sektörde örnek olacak projelere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.
Türkiye’nin COP29 boyunca pavilyonunda etkinlikler yapacak kurum ve kuruluşlar arasında SOCAR Türkiye de yer aldı.…
BM COP16 biyoçeşitlilik müzakerelerinde Kolombiya, "doğayla barış" yapmak isteyen diğer 20 ülkeyle bir koalisyon başlatırken,…
2023’te insanlar, iklim değişikliği olmadan beklenenden ortalama 50 gün daha fazla sağlığı tehdit eden sıcaklıklara…
Yeşil dönüşüm için lityum, kobalt, nikel, grafit ve nadir toprak elementleri gibi çeşitli kritik mineral…
Dünya Meteoroloji Örgütü'nün raporuna göre, atmosferdeki karbondioksit konsantrasyonu yalnızca 20 yılda %10'dan fazla arttı. Dünya…
BM’nin COP29 öncesinde yayımladığı bir rapor, mevcut emisyon azaltım planlarının, küresel sıcaklık artışını 1,5 derecede…