;
Politika

İkizköy Çevre Komitesi: “Akbelen Ormanı Bir Kez Daha Katlediliyor”

Akbelen

İkizköy Çevre Komitesi, 5 yıldır korumak için mücadele verdikleri Akbelen Ormanı’nda YK Enerji’nin yeni bir katliama giriştiğini duyurdu. Konuya dair dilekçe verdiklerini aktaran İkizköylüler, mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Akbelen Ormanı’nı maden sahası için yok etmek isteyen YK Enerji’ye karşı 5 yıldır mücadele veren İkizköylüler şirketin ormanın çeperinde kalan bölümlerinde yeni bir yıkım başlattığını duyurdu.

İkizköy Çevre Komitesi’nden Esra Işık, yaptığı açıklamada gündüz, Milas Karacahisar yöresinde çıkan yangına iş makinesi gönderen ve yangına destek verdiği ile ilgili haber yaptıran YK Enerji’nin, yangına araç gönderdiği günün gecesinde ormanlık bir alanı kepçe ile kürüyerek yok ettiğini söyledi.

Işık, “Gece yarısından sonra, köylülerin el ayak çekip uyumasını bekledikten sonra ormanlık alana girerek ağaçları sökerek toprak altında bıraktı. Ertesi gün durumu fark eden İkizköylüler dilekçe ile ilgili yerlere başvuruda bulundu” dedi.

Bunun şirketin ilk vukuatı olmadığını söyleyen Esra Işık, 2021’deki yangın döneminde YK Enerji’nin eylemlerini hatırlattı: “8 Ağustos 2021’de de Muğla’da çıkan büyük yangınlar sırasında fırsatçılık yaparak Akbelen’de orman kesimine girişmiş, İkizköylülerin müdahalesi sonucu durdurulmuştu. YK Enerji şirketinin ikiyüzlülüğünü çok yakından tanıyoruz. Madene, şirkete, fırsatçılıklarına ve ikiyüzlülüklerine karşı bunların tümüyle sonuna kadar mücadele edeceğiz!”