Hava kirliliği ile mücadele kapsamında Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi çevresindeki beş termik santralın faaliyetleri geçici olarak durduruldu.
Hindistan, hava kirliliğiyle mücadele çabasının bir parçası olarak başkent Yeni Delhi çevresindeki beş kömürle çalışan enerji santralını geçici olarak kapattı.
Hava Kalitesi Yönetimi Komisyonu, gerekli olmayan malları taşıyan kamyonları da yasakladı ve Delhi ve komşu şehirlerde inşaatı durdurdu.
Federal Çevre Bakanlığı hava kirliliği birimi, son emrinde hava kalitesinin daha fazla bozulmamasını sağlamak için “zorlayıcı” önlemlere ihtiyaç olduğunu söyledi.
Kirlilik bu ay “ciddi” seviyelere yükseldi ve Yeni Delhi’deki Hava Kalitesi Endeksi 500 üzerinden 499’a çıktı ve sağlıklı insanların da solunum yolu hastalıkları geliştirme riski altında olduğunu gösterdi.
Dünyanın en kirli başkentleri arasında yer alan Delhi şehir dışındaki kömürle çalışan fabrikalar, araçlardan çıkan egzoz dumanı ve açıkta yanan çöpler nedeniyle her yıl kronik kış sisiyle mücadele ediyor.
Öğrencileri kötüleşen hava kirliliği krizinden korumak için, Delhi yönetimi Cumartesi günü okulların bir haftalığına kapalı olacağını söyledi, ancak Hava Kalitesi Yönetimi Komisyonu bu süreyi bir sonraki duyuruya kadar uzattı.
Komisyon ayrıca devlet çalışanlarının en az %50’sinin 21 Kasım’a kadar evden çalışması gerektiğini söyledi.
Hindistan Yüksek Mahkemesi Pazartesi günü Komisyondan kuzey Hindistan’daki kirliliği azaltmak için önlemler önermesini istedi.
Mahkeme ayrıca, neredeyse her kış zehirli havaya maruz kalan 20 milyon insanın yaşadığı şehirde kirliliği azaltma konusundaki başarısızlığı konusunda federal ve yerel bölge hükümetlerini suçladı.
Brezilya hükümeti, Birleşmiş Milletler ve UNESCO iklim eylemini geciktiren ve raydan çıkaran dezenformasyon kampanyalarına yönelik…
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Thunberg, eş başkan Bucak ile iklim değişikliği ve küresel ısınmanın…
175 ülkeden delege Pazartesi günü Güney Kore'nin Busan kentinde, plastik kirliliğini azaltmaya yönelik uluslararası bir…
Ülkeler 2 haftalık müzakereler boyunca başta iklim finansmanı olmak üzere birçok farklı konuda derin fikir…
İklim STK’ları, Türkiye’nin COP29’da kömürden çıkış tarihi vermediği gibi nükleer enerji kapasitesini artırmayı hedefleyerek enerjide…
Suudi Arabistan ve diğer fosil yakıt üreticisi devletler, başta fosil yakıtlardan uzaklaşma kararı olmak üzere,…