Hindistan Enerji ve Yenilenebilir Enerji Bakanı R.K Signh’ın Salı günü yaptığı açıklamaya göre ülke, 2022’den önce 175 GW yenilenebilir enerji kapasitesi hedefine ulaşacak. Bakan ayrıca bütçenin tamamı için tekliflerin 2020 yılına kadar tamamlanacağını da sözlerine ekledi.
Hindistan yenilenebilir enerji kapasitesi hedefine doğru sağlam adımlar atmaya devam ediyor. Ülkenin Enerji ve Yenilenebilir Enerji Bakanı R.K Signh’ın geçtiğimiz Salı günü yaptığı açıklamaya göre Hindistan 2022’den önce 175 GW yenilenebilir enerji kapasitesi hedefine ulaşacak. Bakan aynı zamanda bütçenin tamamı için tekliflerin 2020 yılına kadar tamamlanacağını belirtti.
Bakanlıkların başarısı üzerine düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Signh, bu takvim yılının sonuna kadar hükümetin evlere elektrik verme işlemini eksiksiz bir şekilde gerçekleştirebileceğini ifade etti. Singh, “Son dört yıl içinde kaydedilen ilerleme oranını bu yıllardan önceki 48 yıllık süreçle karşılaştırırsanız, son dört yılın çığır acıcı olduğunu söyleyebiliriz” dedi.
“2014’ten önceki 48 yılda, üretimde kapasite ekleme hızı yılda 4.800 MW’tı. Bu hükümetin 48 ayında, kapasite ekleme oranı yılda 24.000 MW oldu. Burada 4,8 katlık bir artış söz konusu” diyen bakan, hükümetin evlere elektrik verme planı hakkında ise şunları söyledi: “Toplumun en alt kesimleri de dahil olmak üzere geri kalmış topluluklara elektrik vermeye odaklanıyoruz”.
“Hedefimiz için son tarihi 31 Mart 2019 olarak belirlemiştik ancak başbakanımız 31 Aralık 2018 tarihine kadar hedefimize ulaşmamız gerektiğini söyledi ve bunu yapacağız” diyen bakan, hükümetin yenilenebilir enerji hedefinde 2022 yılına kadar 225 GW’a ulaşmayı umduğunu söyledi.
Azerbaycan COP29 Başkanlığı, girişimin 2025 sonrası iklim finansmanı hedefiyle ilgili müzakerelerle iç içe geçme riski…
UNEP, küresel ısınmayı olumsuz yönde etkileyen metan emisyonlarını azaltmaya yönelik taahhütlerin arttığını, ancak bu yöndeki…
Çatışmalardan etkilenen bir grup ülke, halklarının karşı karşıya olduğu doğal afet ve güvenlik krizleriyle mücadele…
COP29'a ev sahipliği yapan Azerbaycan ve komşuları hâlâ büyük ölçüde fosil yakıtlara bağımlı ancak yenilenebilir…
COP29'a ev sahipliği yapan Azerbaycan, 2229 kişiyle zirvede en büyük delegasyona sahip ülke olarak kaydedildi.…
Fosil yakıt lobicileri COP29’da iklim açısından en hassas ülkelerin delegasyonlarını gölgede bıraktı; zirveye iklim açısından…