Havacılık şirketi Airbus, ürettiği insansız hava aracı Zephyr S’nin test uçuşunu tamamladığını duyurdu. Güneş enerjisiyle çalışan Zephyr S, kesintisiz olarak yaklaşık 26 gün boyunca uçmayı başararak bir rekora imza attı.
Dünyanın en büyük havacılık şirketleri arasında bulunan Airbus’ın ürettiği güneş enerjili insansız hava aracı Zephyr S test uçuşunu tamamladı, kesintisiz yaklaşık 26 gün uçarak rekor kırdı. Enerji Günlüğü’nde yer alan habere göre, 11 Temmuz tarihinde Arizona’dan havalanan araç kesintisiz olarak 25 gün 23 saat ve 57 dakika boyunca havada kalmayı başardı. Airbus’ın üzerine yerleştirdiği güneş panellerinden enerjisini sağlayan Zephyr S, 2010 yılında havalanan Zephyr modelinin gerçekleştirdiği 14 günlük uçuş rekorunu elinden almayı başardı. Zephyr S ayrıca yaklaşık olarak 21.5 km yüksekliğe kadar çıkabilme özelliği ile diğer insansız hava araçlarından ayrışıyor.
Petrol Sızıntısı ve Doğal Afet Bölgelerini Takip Edecek
Casus uçak olarak kullanılabileceği belirtilen Airbus Zephyr S’nin asıl görevi petrol sızıntısı ve doğal afet bölgelerini takip etmek olacak. Zephyr S’nin uçtuğu yükseklik sayesinde uydu taşıma hatta kısa süreli uydu vazifesi üstlenme gibi görevleri de yerine getirebileceği belirtiliyor.
BM iklim şefi Stiell, gelecek hafta toplanacak G20 liderlerine iklim finansmanı çabalarına destek verme çağrısında…
İlham Aliyev’in geçtiğimiz 1 senede yaptığı konuşmaları analiz eden bir çalışmaya göre, COP29’un ev sahibinin…
G7, son 20 yılda iklim finansmanı borçlarını ödememesi nedeniyle COP29’da “Günün Fosili” ödülünü aldı. BM…
Bu yılki BM iklim zirvesine ev sahipliği yapan Azerbaycan, fosil yakıt patronlarına ve lobicilere başkanlığın…
Azerbaycan COP29 Başkanlığı, girişimin 2025 sonrası iklim finansmanı hedefiyle ilgili müzakerelerle iç içe geçme riski…
UNEP, küresel ısınmayı olumsuz yönde etkileyen metan emisyonlarını azaltmaya yönelik taahhütlerin arttığını, ancak bu yöndeki…