Genç iklim aktivisti Greta Thunberg, COVID-19’un iklim konusunda acil bir durumda ne yapılması ve nasıl hareket edilmesi gerektiğini göstermesi dışında uzun vadeli pozitif etki yaratmadığını söyledi, “Toplumsal olarak adaletsizliklerin göz ardı edilemeyeceği bir noktaya gelindiğini” ekledi.
17 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg, yeni tip Koronavirüs (COVID-19) salgınının dünyanın küresel bir kriz karşısında gerekli güçlerle harekete geçebileceğini ortaya koyduğunu söyledi.
İsveç’ten Sweden Radio’ya konuşan genç aktivist, COVID-19 pandemisinin iklim açısından hiç olumlu bir gelişmeye neden olmadığını söyledi. Thunberg, pandemi nedeniyle değişen günlük hayatın iklim kriziyle başa çıkmak için gereken adımlarla yalnızca küçük bir benzerliği olduğunu söyledi.
Thunberg, “COVID-19 trajedisi iklim konusunda acil bir durumda ne yapılması ve nasıl hareket edilmesi gerektiğini göstermesi dışında hiç uzun vadeli pozitif etki yaratmadı. Koronavirüs krizinde bir anda gerekli güçlerle harekete geçtik” dedi.
Thunberg, güçlü konumdaki insanların COVID-19 döneminde “gereken her şeyi yapacaklarını” söylediklerini ve “insan hayatına bedel biçemezsiniz” sözlerini hatırlattı. Thunberg, “Hava kirliliğinden milyonlarca insan öldüğünde buna bedel biçebiliyoruz” dedi.
BBC’ye de bir röportaj veren genç iklim aktivisti, COVID-19 salgını sonrası “yeşil bir iyileşme planının” iklim krizini çözmek için yeterli olmayacağını dile getirdi. Thunberg, şöyle konuştu: “Toplumsal olarak, adaletsizlikleri göz ardı edemeyeceğimiz bir taşma noktasına geldiğimizi düşünüyorum. Artık adaletsizlikleri halının altına süpürmeye devam edemeyiz.” Bilimin toplumdaki yerinin değiştiğini söyleyen Thunberg, “İklim aktivistleri olarak biz ‘bilimi dinleyin, uzmanları dinleyin’ mesajı veriyorduk ve salgınla beraber bunu herkes söyler oldu” dedi.
ABD’de George Floyd’un ölümünün ardından başlayan protestolar hakkında da konuşan İsveçli iklim aktivisti, adaletsizliğin göz ardı edilemeyeceği bir taşma noktasına geldiğini söyledi, “Toplumsal olarak, adaletsizlikleri göz ardı edemeyeceğimiz bir taşma noktasına geldiğimizi düşünüyorum. Artık adaletsizlikleri halının altına süpürmeye devam edemeyiz” dedi.
Hava kirliliği ile fiziksel rahatsızlıklar arasındaki bağ üzerine daha önce birçok araştırma yapılmıştı. Ancak yeni…
Küresel kömür talebinin bu yıl rekor seviyeye ulaşmasının ardından 2027'ye kadar yatay bir seyir izleyeceği…
Türkiye’de 10 kentte enerji şirketlerinin projeleri için acele kamulaştırma kararı verildi. Niğde, Ankara, İstanbul, Sakarya,…
Dünyanın ortalama sıcaklığının orta vadede 1,5 dereceden öte 2 dereceyi de geçebileceğini belirten Prof. Dr.…
Karbon emisyonları azaltımı hedeflerini açıklayan Kanada hükümeti, resmi danışma kurulunun tavsiye ettiği miktarın altında bir…
Türkiye’de son yıllarda birçok göl ve su kaynağında yaşanan kuraklık, Salda Gölü'nde de derinden hissediliyor.…