Politika

Greenpeace’in Efsane Gemisi Rainbow Warrior İstanbul’a Demir Atacak

Greenpeace’in efsane gemisi Rainbow Warrior 25-26 Mayıs’ta İstanbul’da olacak. Geminin İstanbul ziyaretinin sebebi ise “Güneş için Omuz Omuza” projesi kapsamında Türkiye’nin güneş enerjisi potansiyeline dikkat çekmek.

Milyonlarca insana ilham veren Rainbow Warrior “Güneş için Omuz Omuza” projesi kapsamında Türkiye’nin güneş enerjisi potansiyeline dikkat çekmek üzere İstanbul’a geliyor. Rainbow Warrior 25-26 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da olacak.

Greenpeace Akdeniz, güneş enerjisi potansiyeli en yüksek ülkelerden biri olan Türkiye’de sahaya indi. Yeşil sahaların gücüne güneş enerjisiyle güç katmayı amaçlayan “Güneş için Omuz Omuza” projesi Süper Lig’deki tüm kulüplerin statlarının çatısında güneş paneli kullanılmasını hedefliyor. Eğer Süper Lig’deki 18 kulüp sahasını güneş enerjisiyle aydınlatırsa 35 bin evin bir yıllık elektrik ihtiyacı karşılanabilir.

Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Proje Sorumlusu Duygu Kutluay konuyla ilgili şunları söyledi: “Rainbow Warrior’ın bu seferki İstanbul ziyaretinin özel bir önemi var. Zira Rainbow Warrior, Greenpeace ile iklim değişikliğiyle mücadele etmek için stadyumlarda güneş enerjisinin kullanılmasını isteyen binlerce taraftar arasında köprü olmak için geliyor. Türkiye güneş enerjisinde dünya lideri; Türkiye’deki öncü güç ise spor kulüpleri olabilir.”

 Greenpeace’in efsane gemisi Rainbow Warrior (Gökkuşağı Savaşçısı), 1985 yılında Fransız hükümeti ajanları tarafından bombalanıp batırıldı. Çevre suçlarıyla 20 yılı aşkın süre boyunca mücadele eden Rainbow Warrior II ise 2011 yılında emekliye ayrıldı. İstanbul’a demirleyecek Rainbow Warrior III, 2011 yılından beri çevre mücadelesini tüm gücüyle sürdürüyor.

Rainbow Warrior’ı Üsküdar’da bulunan Paşalimanı’nda 25 Mayıs Cumartesi günü 09.00- 12.45 ve 14.15-18.30 saatleri arasında, 26 Mayıs Pazar günü ise 09.00-12.45 ve 14.15-19.30 saatleri arasında gezmek mümkün.

Önceki Haberler

Müsilaj Geri Dönerken Akıllarda Tek Soru: Atık Deşarjı ve Kirlilik Sorunu 3 Yıldır Neden Çözülmedi?

Marmara ve Ege Denizi'ne yayılan müsilaj kâbusu geri döndü.  Prof. Dr. Mustafa Sarı'nın açıklamalarının ardından…

7 Ocak 2025

İklim Biliminin Son Çıktıları Bize Neler Söylüyor?

Bilim insanları, Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nin 2021’deki çalışmasından bu yana küresel ısınmanın etkilerinin beklenenden daha…

7 Ocak 2025

Biden Giderayak Büyük Bir Sondaj Yasağı Getirdi

Biden, Trump'ın başkanlık görevini devralmasından hemen önce, ABD’nin kıyı sularında fosil yakıt çıkarmaya yönelik sondaj…

7 Ocak 2025

Kahramanmaraşlılar Bir Kömürlü Termik Santral Daha İstemiyor:”Artık Yeter!”

Elbistan Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu’ndan Mehmet Dalkanat Afşin ve Elbistan'ın bir kömür santralını daha…

7 Ocak 2025

Elektrikli Araç Satışının 2025’te yüzde 30 Artması Bekleniyor

S&P Global Mobility’nin yeni bir çalışmasının sonuçlarına göre, elektrikli araç pazarı 2025’te, diğer segmentlerdeki durgun büyümeye…

6 Ocak 2025

İklim Krizi Dünyanın Su Döngüsüne Ağır Darbe Vuruyor

Yeni bir raporda, iklim krizinin şiddetli seller ve felç edici kuraklıklarla milyarlarca insanı etkilemesiyle gezegenin…

6 Ocak 2025