Greenpeace Akdeniz, 11-12 Kasım tarihlerinde, İstanbul-Müze Gazhane’de gerçekleşecek Greenpeace İklim Buluşması’na yönelik bir davet yayımladı ve iklim mücadelesinin aktörlerini buluşmaya çağırdı.
Greenpeace’in daveti şu şekilde:
“Mısır’da, 6 Kasım’da başlayan COP27 İklim Zirvesi, hem Türkiye hem de Dünya için tarihi bir dönemeç. Dünya’nın iklim krizinin tehdidi altında olduğunu biliyoruz. Peki, Türkiye’yi bekleyen gelecek tablosunu biliyor muyuz? Greenpeace’in son araştırmasına göre Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri dünyanın diğer yerlerinden iki kat daha hızlı ısınıyor. Türkiye, bir Akdeniz Havzası ülkesi olarak daha büyük sorunların sınırında.
Kamuoyunda yaygınlaştırılmış söylemler, Türkiye’de iklim değişikliğini ve özellikle çevre felaketlerini “kader” diye etiketleyerek krize karşı harekete geçme motivasyonunu baltalıyor. Ancak biliyoruz ki somut verilere dayalı projeksiyon ve modellemelerle, iklim dostu politikalar ve iyi işletilmiş demokratik katılım süreçleriyle bu sorunu aşabiliriz.
Greenpeace Akdeniz olarak, COP27 sırasında bu yanlışları Türkiye’nin gündemine taşımak, iklim kriziyle mücadeleyi öncelik haline getirmek ve çözüm yöntemlerini tartışmak için Greenpeace İklim Buluşması’nı düzenliyoruz.”
2 gün sürecek programın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.
COP29, küresel iklim değişikliğiyle mücadelede belirli bir adım olmasına rağmen bazı kritik konularda ilerleme kaydedilemedi…
Önemli risk uzmanlarının kalem aldığı yeni bir rapor, iklim krizine yönelik değerlendirmelerin ciddi etkileri göz…
İzmir Gediz Deltası’nda yapılmak istenen Bölgesel Isıtma ve Termal Sağlık Amaçlı Jeotermal Kaynak Arama Projesi’ne…
2025 Küresel Riskler Raporu'na göre, devlet temelli silahlı çatışma, 2025 yılı için en önemli ve…
COP29 görüşmelerinde ilerleme özellikle karbon azaltım ve giderme projeleri ile kredilendirme ticaretini esas alan 6.4…
İklim değişikliğiyle mücadelede yeşil ekonomiye doğru bir dönüşüm her geçen gün daha kaçınılmazken, küresel sanayinin…