Greenpeace Akdeniz, depremler nedeniyle oluşan enkazın insana ve çevreye zarar vermeyecek şekilde yönetilmesine yönelik kampanya başlattı.
6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde 45 binden fazla kişi hayatını kaybetti, binlerce bina yıkıldı ve hasar aldı.
Depremlerden dolayı milyonlarca ton enkaz oluştu. Enkazın Erciyes Dağı büyüklüğünde olduğu belirtiliyor.
Enkazlar, ekolojik yapıya zarar verecek asbest gibi zehirli kimyasallar, plastik türevleri ve daha birçok riskli malzeme barındırıyor. Bu malzemelerin kontrolsüz biçimde vadiler, ovalar, tarım alanları, sulak alanlar gibi bölgelere taşınması çevrenin kirlenmesine ve doğal yaşamın tehlikeye girmesine neden olacak.
Greenpeace Akdeniz ise enkaz atıklarının doğru yönetilmesi gerektiğini belirterek, başka bir felaketin daha meydana gelmemesi yönünde “Enkazdan başka felaketler çıkmasın” adıyla imza kampanyası başlattı.
Greenpeace, enkaz kaldırma sürecinin “Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik” ile “Hafriyat Toprağı İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğine” uygun olarak yürütülmesi gerektiğini belirtirken yönetmeliğin eksik kaldığı durumlarda insan ve doğa yararına karar alınması gerektiğini vurguluyor.
İklim değişikliği açısından dönüm noktası olarak nitelendirilen ve Uluslararası Adalet Divanı'ndan görülen davanın duruşmaları sona…
Enerji Yatırımcıları Derneği Başkanı Cem Özkök, GES ve RES projelerinin yapı denetim kapsamından çıkarılmasının, yatırımcıların…
Dünya Ekonomik Forumu’nun yeni bir çalışmasına göre, küresel seragazı emisyonlarının %40’ını oluşturan sekiz sektördeki emisyon…
Dünya, kuraklık ve arazi bozulumuna en çok maruz kalan ülkeleri desteklemek için yeni bir çerçeve…
İklim ve çevre alanında çalışan 8 sivil toplum kuruluşu, okul, hastane, belediye binası, kamu binası,…
Çin, kömür çıkarımı sırasında açığa çıkan metan emisyonlarını azaltma amacıyla daha sert kurallar getireceğini duyurdu. Metan,…