Galatarasay, stadyumunda kullandığı güneş enerjisi sayesinde 8 aylık bir dönemde yaklaşık 400 bin euroluk tasarruf sağladı.
Galatasaray, Enerjisa Enerji ortaklığıyla Nef Stadyumu üzerine yerleştirdiği güneş enerjisi sayesinde büyük tasarruf sağladı.
Euronews‘te yer alan haberde, yerleştirilen panellerin stadyumun elektrik ihtiyacının %65’ini karşıladığı belirtildi.
Haberde, kulübün ocak ayından ağustos ayına kadarki dönemde yaklaşık 400 bin euroluk tasarruf sağladığı belirtildi.
Ek olarak sağlanan tasarrufun 2 bin evin elektirik tüketimine yakın olduğu ve bu sistemin 25 yıllık sürede 200 bine yakın ağacın kesimine engel olacağı aktarıldı.
Galatasaray’n Enerjisa Enerji ortaklığıyla gerçekleştirdiği proje, güneş enerjisiyle çalışan en güçlü stadyum unvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı’na da girmişti.
Bu yılın mart ayında Güneş Enerji Santralı devreye alma ve Guinness Rekor takdim töreni Nef Stadyumu’nda gerçekleştirilmişti.
Galatasaray’ın o dönemki başkanı Burak Elmas törendeki açıklamasında, “Galatasaray yine bir ilki gerçekleştiriyor. Rahmetli başkanımız Mustafa Cengiz yönetiminde imzalanan bu önemli projenin bitişi bizim dönemimize denk geldi. Emeği geçen başta merhum başkanımız Mustafa Cengiz ve yönetim kuruluna teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu konuda bizimle önemli ortaklığa işbirliğine imza atan Enerjisa’ya da teşekkür ediyoruz. Kısa sürede bu önemli projeyi sonuçlandırdılar. Tam zamanında hatta biraz daha erken bitirerek Galatasaray’ın ve Türkiye’nin geleceği için önemli bir projeye daha imza attılar. Stadyumumuzda çok daha fazla fonksiyonu devreye sokarak daha çok gelir etmek, maç günleri dışında da gelir kalemleri üreten ticari alana çevirme projemiz var. Bu proje için de Enerjisa ile yapmış olduğumuz bu yatırımın çok büyük önemi var. Stadyum üzerine kurulan santral, 25 yılın sonunda ciddi anlamda gelir üretecek. Hatta proje devreye girdikten sonra kulübümüz için ciddi bir maliyet kalemi olan enerji maliyetlerinde de ciddi bir avantaj sağlamaya başladı. Güneş enerji santrali, Türkiye’de stat çatısı üzerinde performansa dayalı iş modeli hayata geçirilmiş ilk projedir. Bu anlamda bu ilk projeyi gerçekleştiren kulübün Galatasaray olması nedeniyle de büyük gurur duyuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.
Hava kirliliği ile fiziksel rahatsızlıklar arasındaki bağ üzerine daha önce birçok araştırma yapılmıştı. Ancak yeni…
Küresel kömür talebinin bu yıl rekor seviyeye ulaşmasının ardından 2027'ye kadar yatay bir seyir izleyeceği…
Türkiye’de 10 kentte enerji şirketlerinin projeleri için acele kamulaştırma kararı verildi. Niğde, Ankara, İstanbul, Sakarya,…
Dünyanın ortalama sıcaklığının orta vadede 1,5 dereceden öte 2 dereceyi de geçebileceğini belirten Prof. Dr.…
Karbon emisyonları azaltımı hedeflerini açıklayan Kanada hükümeti, resmi danışma kurulunun tavsiye ettiği miktarın altında bir…
Türkiye’de son yıllarda birçok göl ve su kaynağında yaşanan kuraklık, Salda Gölü'nde de derinden hissediliyor.…