Exxon Mobil metan düzenlemelerini daha sıkı hale getireceğini açıklarken, düzenlemelerin dünyadaki diğer şirket ve yasa yapıcılara model olabileceğini belirtti.
Haber: Jennifer Hiller
Çeviri: Çisil Sevinç
Exxon Mobil, Salı günü (3 Mart) metanı emisyonu için daha sıkı bir düzenleme getirilmesi çağrısında bulundu ve şirket içindeki kuralların dünyadaki şirketler ve yasa yapıcılarına model olabileceğini söyledi.
ABD’nin en büyük petrol şirketi, yatırımcıların çevresel ayakizini azaltması üzerine endüstriye yaptığı baskıların arttığı bir zamanda ilkelerini sundu. Bu ilkelerden bazıları Trump hükümeti tarafından etkisiz hale getirilmişti.
Environmental Defense Fund’ın (EDF) kıdemli yöneticisi Ben Ratner, Trump hükümetinin bu hareketini açık bir baskı olarak nitelendirdi: “Bu, bir kez daha metan emisyon kontrollerinin hükümet tarafından yapılacak düzenlemelerle desteklenmesi gerektiğini hatırlattı”.
Dünyanın önde gelen petrol ve doğalgaz şirketleri, yatırımcılar ve iklim aktivistlerinin Paris Anlaşması’nın küresel ısınmayı 2 derecede sınırlandırması hedefi için yaptıkları ağır baskıyla karşı karşıya.
Exxon ve ABD’li rakibi Chevron Corp’un seragazı emisyonlarını düşürme hedefleri Avrupalı rakipleriyle kıyaslandığında son derece geride kalıyor.
BP Plc’nin Şubat ayında aldığı hedef, petrol sektöründe karbon emisyonlarını azaltmak üzere alınmış en sağlam hedeflerden biri.
Exxon’un, Perşembe günü (5 Mart) düzenleyeceği yıllık yatırımcı toplantısında iklim hedeflerini detaylandırması bekleniyor.
Exxon, kaya petrolü alanlarında metan azaltma programına 2017 yılında başladı ve emisyonlarını %20 oranında düşürmeyi başardı. Bu tarihten itibaren, CEO Darren Woods’un “elverişli ve ulaşılabilir” olarak nitelendirdiği metan ilkeleri şirketin geri kalanında da uygulamaya başlandı.
Program; sızdırma tespiti ve onarılması, şirketlerin toplam metan emisyonlarını raporlaması, atmosfere yaydıkları gazın en aza indirilmesi ve çevreye çok daha fazla zarar veren yakılmamış metan salımı azaltılması gibi uygulamaları içeriyor.
Hava kirliliği ile fiziksel rahatsızlıklar arasındaki bağ üzerine daha önce birçok araştırma yapılmıştı. Ancak yeni…
Küresel kömür talebinin bu yıl rekor seviyeye ulaşmasının ardından 2027'ye kadar yatay bir seyir izleyeceği…
Türkiye’de 10 kentte enerji şirketlerinin projeleri için acele kamulaştırma kararı verildi. Niğde, Ankara, İstanbul, Sakarya,…
Dünyanın ortalama sıcaklığının orta vadede 1,5 dereceden öte 2 dereceyi de geçebileceğini belirten Prof. Dr.…
Karbon emisyonları azaltımı hedeflerini açıklayan Kanada hükümeti, resmi danışma kurulunun tavsiye ettiği miktarın altında bir…
Türkiye’de son yıllarda birçok göl ve su kaynağında yaşanan kuraklık, Salda Gölü'nde de derinden hissediliyor.…