AA’nın haberine göre; NOAA’dan yapılan açıklamada, temmuzda ölçülen ortalama küresel yüzey sıcaklığının 20. yüzyıl ortalamasının 1,21 derece üzerinde olduğu bildirildi.
NOAA’nın 175 yıllık küresel verilerine göre tarihin “en sıcak temmuzu”, aynı zamanda üst üste en yüksek sıcaklıkların yaşandığı 14. ay oldu.
Açıklamada ayrıca, Afrika, Avrupa ve Asya kıtaları kayıtlara geçen “en sıcak temmuz ayını” yaşarken Kuzey Amerika’nın da “en sıcak ikinci temmuzu” gördüğü belirtildi.
Öte yandan, aynı ayda ölçülen deniz yüzeyi sıcaklıkları ise “en sıcak ikinci temmuz” olarak kaydedildi.
Ulusal Çevresel Bilgi Merkezinin (NCEI) küresel yıllık sıcaklık sıralaması tahminlerine göre 2024’ün kayıtlara geçen “en sıcak yıl” olma ihtimali yüzde 77 olarak belirlendi, en sıcak 5 yıl arasında yer alma olasılığı ise kesin görülüyor.
COP29 başmüzakerecisi Yalchin Rafiyev’in "üç yıllık teknik süreçte ilk kez tartışma için uygulanabilir bir temel"…
BM iklim müzakerelerine ilk defa heyet gönderen Taliban, Afganistan’ın iklim finansmanından yararlanmasını talep ediyor. Geçimi…
Climate Action Tracker tarafından yapılan analiz, mevcut politikaların devam etmesi durumunda ortalama sıcaklık artışının 2100…
Önde gelen bağımsız ekonomistlerden oluşan bir grubun yaptığı yeni bir çalışma, yoksul ülkelerin, 2030 yılına…
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin ilk olarak COP28'te duyurulan nükleer enerji kapasitesini 2050'ye…
COP29 zirvesinde iklim finansmanı müzakereleri hız kazanırken, yeni bir çalışma, IMF’nin iklimle ilgili felaketlerden zarar…