Dünya Bankası, Türkiye’deki jeotermal santrallarının ne kadar karbondioksit salımı yaptığını inceleyen yeni bir araştırma yapacağını açıkladı.
Dünya Bankası, Türkiye’de bulunan jeotermal santralları üzerine yeni bir araştırma yapacak. Çalışma, kullanım sırasında Türkiye’deki farklı rezervuarlardaki karbondioksit düşüş oranını etkileyen parametreleri tanımlayacak ve belirlenen belirsizlik sınırları içerisinde ülkedeki jeotermal projeler için ortalama ömür boyu emisyon faktörlerinin tahmin edilmesini sağlayacak bir metodoloji geliştirmeyi amaçlıyor.
Araştırmada, Türkiye’deki jeotermal sahalarındaki üretim verileri analiz edilecek. Çalışma, Dünya Bankası’nın Jeotermal Kalkınma Projesi kapsamında finanse edilen en az beş projenin verilerini analiz edecek ve ideal olarak JESDER ile ortak olarak belirlenecek 5 ila 10 projeyi içerecek.
Dünya Bankası tarafından yapılan açıklamada, çalışmaya dahil edilen projelerin tam sayısı ve dolayısıyla çalışmanın kapsamının, jeotermal enerji üreticilerinin çalışma için verileri paylaşmaya istekli olmalarına ve araştırmacıların istatistiksel olarak güvenilir bir veri elde etmek için gereken veri setlerinin sayısına ilişkin tavsiyelerine bağlı olacağı dile getirildi.
Azerbaycan COP29 Başkanlığı, girişimin 2025 sonrası iklim finansmanı hedefiyle ilgili müzakerelerle iç içe geçme riski…
UNEP, küresel ısınmayı olumsuz yönde etkileyen metan emisyonlarını azaltmaya yönelik taahhütlerin arttığını, ancak bu yöndeki…
Çatışmalardan etkilenen bir grup ülke, halklarının karşı karşıya olduğu doğal afet ve güvenlik krizleriyle mücadele…
COP29'a ev sahipliği yapan Azerbaycan ve komşuları hâlâ büyük ölçüde fosil yakıtlara bağımlı ancak yenilenebilir…
COP29'a ev sahipliği yapan Azerbaycan, 2229 kişiyle zirvede en büyük delegasyona sahip ülke olarak kaydedildi.…
Fosil yakıt lobicileri COP29’da iklim açısından en hassas ülkelerin delegasyonlarını gölgede bıraktı; zirveye iklim açısından…