Dünya Bankası, Türkiye’deki jeotermal santrallarının ne kadar karbondioksit salımı yaptığını inceleyen yeni bir araştırma yapacağını açıkladı.
Dünya Bankası, Türkiye’de bulunan jeotermal santralları üzerine yeni bir araştırma yapacak. Çalışma, kullanım sırasında Türkiye’deki farklı rezervuarlardaki karbondioksit düşüş oranını etkileyen parametreleri tanımlayacak ve belirlenen belirsizlik sınırları içerisinde ülkedeki jeotermal projeler için ortalama ömür boyu emisyon faktörlerinin tahmin edilmesini sağlayacak bir metodoloji geliştirmeyi amaçlıyor.
Araştırmada, Türkiye’deki jeotermal sahalarındaki üretim verileri analiz edilecek. Çalışma, Dünya Bankası’nın Jeotermal Kalkınma Projesi kapsamında finanse edilen en az beş projenin verilerini analiz edecek ve ideal olarak JESDER ile ortak olarak belirlenecek 5 ila 10 projeyi içerecek.
Dünya Bankası tarafından yapılan açıklamada, çalışmaya dahil edilen projelerin tam sayısı ve dolayısıyla çalışmanın kapsamının, jeotermal enerji üreticilerinin çalışma için verileri paylaşmaya istekli olmalarına ve araştırmacıların istatistiksel olarak güvenilir bir veri elde etmek için gereken veri setlerinin sayısına ilişkin tavsiyelerine bağlı olacağı dile getirildi.
COP29, küresel iklim değişikliğiyle mücadelede belirli bir adım olmasına rağmen bazı kritik konularda ilerleme kaydedilemedi…
Önemli risk uzmanlarının kalem aldığı yeni bir rapor, iklim krizine yönelik değerlendirmelerin ciddi etkileri göz…
İzmir Gediz Deltası’nda yapılmak istenen Bölgesel Isıtma ve Termal Sağlık Amaçlı Jeotermal Kaynak Arama Projesi’ne…
2025 Küresel Riskler Raporu'na göre, devlet temelli silahlı çatışma, 2025 yılı için en önemli ve…
COP29 görüşmelerinde ilerleme özellikle karbon azaltım ve giderme projeleri ile kredilendirme ticaretini esas alan 6.4…
İklim değişikliğiyle mücadelede yeşil ekonomiye doğru bir dönüşüm her geçen gün daha kaçınılmazken, küresel sanayinin…