Bilim

Diyarbakır Ergani’de Yangın: 50 Hektarlık Alan Zarar Gördü

Türkiye’nin birçok bölgesinden yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde orman yangını yaşandı. Gün boyunca müdahale edilen yangın sonucu 50 hektarlık alan zarar gördü.

Doğusundan batısına ülkedeki birçok orman ve yeşil alan yangınlarla harap olmaya devam ediyor. Şırnak, Çanakkale, Tekirdağ ve Bilecik’ten sonra yangınların yeni adresi Diyarbakır’ın Ergani ilçesi. Ergani’nin Değirmendere Mahallesi kırsalında çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle hızlı bir şekilde büyük bir alana yayıldı. Sebebi bilinmeyen yangına karşı köylüler, Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü, Ergani Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipler büyük mücadele verdi.

Gece Söndürüldü Sabah Yeniden Alev Aldı

Perşembe gece boyunca süren söndürme çalışmaları başarılı oldu ancak sabah saatlerinde aynı bölge yeniden yanmaya başladı. Saatlerce dağlık alanda etkisini gösteren yangın, yerleşim yerlerine doğru ilerledi. Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü çalışmalarla ilgili bir açıklama yayımladı ve “Ergani Değirmendere Mahallesi’nde mera alanında dün gece yangın çıktı. Ekiplerimiz yangını başarılı bir şekilde kontrol altına aldı ve soğutma çalışmalarını tamamladı. Ancak sabah saatlerinde yangın yeniden alevlendi. Ekiplerimiz yangına müdahale etmeye devam ediyor” sözlerine yer verdi. Müdürlük, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada ise ikinci yangının da söndürüldüğü bilgisi verdi.

Sabah yeniden alevlenen yangına 8 saat boyunca müdahale edildi ve saat 15.00 sularında yeniden söndürüldü. Bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyorken, yangın sonucu 50 hektarlık alanda yer alan mera, bağ ve bahçeler ile gruplar halinde ağaçların olduğu korulukların zarar gördüğü belirtildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde de Temmuz ve ağustos aylarında birçok defa yangın çıkmış ve hektarlarca ormanlık alan tahrip olmuştu.

Paylaş

Önceki Haberler

CHP’li Kasap: “Termik Santral İşçileri Alıkonuldu, Zorla Çalıştırılıyor”

Kütahya Seyitömer Termik Santralı'nda yaklaşık 800 çalışan, iş bırakma eylemi başlattı. CHP milletvekili Ali Fazıl Kasap, iş bırakma…

4 Temmuz 2024

Alaska Buzulları Geri Dönüşü Olmayan Noktaya İlerliyor

Yeni bir araştırma, mevcut erime nedeniyle buz kaybının devam etmesi halinde, Alaska buzullarının geri dönüşü…

4 Temmuz 2024

İkizköy Çevre Komitesi: “Akbelen Ormanı Bir Kez Daha Katlediliyor”

İkizköy Çevre Komitesi, 5 yıldır korumak için mücadele verdikleri Akbelen Ormanı’nda YK Enerji’nin yeni bir…

4 Temmuz 2024

RTÜK Açık Radyo’nun Yayın Lisansını İptal Etti

Radyo yönetiminden yapılan açıklamada ise, yasaya karşı direnmek ve yargı yolu dışında karara karşı gelmek…

4 Temmuz 2024

“İklim Değişikliğiyle İlgili Komplo Teorilerinin Türkiye’de Yaygınlaşması Muhtemel”

Komplo teorilerine neden inanırız? Doç. Dr. Onurcan Yılmaz ile birlikte yazdıkları çalışmalarıyla bu soruya yanıt…

3 Temmuz 2024

İklim Değişikliğinin Son 19 Yıldaki Maliyeti 2,8 Trilyon Dolara Ulaştı

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, iklim kaosunun çok büyük bir ekonomik maliyeti olduğunu…

3 Temmuz 2024