BM’nin “Batı Avrupa ve Diğerleri grubu”ndaki hükümetler, 2026’da COP31 iklim zirvesinin nerede yapılacağı konusunda fikir birliğine varamadı.
Türkiye ve Avustralya zirveye ev sahipliği yapmak için teklif verdi ve iki ülkenin iklim bakanları arasında geçen hafta yapılan toplantıya rağmen ikisi de geri adım atmadı. Karar, önümüzdeki Haziran ayında Bonn’da yapılacak yıllık iklim müzakerelerinde veya Kasım ayında yapılacak COP30 zirvesinde verilecek.
Avustralya, zirveye en az bir Pasifik ülkesiyle birlikte ev sahipliği yapmak istiyor; en muhtemel yerler ise Adelaide ve Sidney. Türkiye ise, zirveyi güneydeki turizm merkezi Antalya’da düzenlemeyi planlıyor.
Avustralya’da, Haziran’daki Bonn görüşmelerinden önce en geç Mayıs ayında ulusal seçimler yapılacak. Mevcut merkez sol hükümetin iktidarı daha sağcı bir hükümete kaptırması mümkün.
2020'de Marmara Denizi’ni etkisi altına alarak büyük ekolojik zararlara yol açan müsilaj, Boğaz ve Çanakkale…
İklim değişikliği nedeniyle buzullar endişe verici bir hızla yok olurken, BM Genel Kurulu 2025 yılını…
Milyarder Michael Bloomberg, ABD'nin uluslararası iklim katkılarını sona erdirmesine rağmen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve…
Özellikle Konya bölgesinde sıkça görülen obruklar, bilinçsiz sulama ve iklim krizi ile birlikte Eskişehir’de de görülmeye başlandı.…
İklim değişikliği ile beraber karbon tutan Arktik tundrası, karbon salan bir ekosisteme dönüştü. Türkiye Bilimsel…
Correa do Lago, COP30 zirvesinde müzakerelerin, ABD'nin "iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik politikalar geliştirmeyle meşgul olduğu"…