Dünyanın en geniş katılımcılı yeşil iş fikri yarışması ClimateLaunchpad 2018 yılında dördüncü kez düzenleniyor. Yarışma, girişimcilerin yeşil iş fikirlerini küresel iş dünyasına hazırlarken, iklim değişikliğine karşı büyük adımlar atılmasına da fırsat sağlıyor. ClimateLaunchpad, 2018 yılı için başvuruların alınmaya başlandığı yarışmaya yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, yemek ve tarım, su, ulaşım, sanayi teknolojileri ve iklim değişikliği ile ilgili tüm alanlardaki fikirleri davet ediyor.
ClimateLaunchpad yeşil iş fikri yarışması start aldı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışma, girişimcilerin yeşil iş fikirlerini küresel iş dünyasına hazırlarken, iklim değişikliğine karşı büyük adımlar atılmasına da fırsat sağlıyor. Yarışmaya katılmak isteyenler yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, yemek ve tarım, su, ulaşım, sanayi teknolojileri ve iklim değişikliği ile ilgili tüm alanlardaki fikirleri ile başvuru yapabilirler. Programın temiz teknoloji odaklı startup’lara yönelik bir kuluçka programı olduğu belirtiliyor.
2014 yılında ilk kez düzenlenen yarışma hızla büyüyerek küresel katılımcıları olan bir platforma dönüştü. Geçtiğimiz yıl Avustralya, Hindistan, Azerbaycan ve Kenya ClimateLaunchpad’e katılırken yarışmada 1000’e yakın yeşil iş fikri yarıştı. 2018 yılında ise en az 35 ülkenin yeşil fikirlerinin katılımcı olacağı öngörülüyor.
Türkiye, 2016 yılından beri katılmakta olduğu ClimateLaunchpad’den, katıldığı ilk yılda Sponge ekibi ile ikincilik ve seyirci özel ödülü ile Tallinn’deki finalden derece ile döndü.
Ülkelerden seçilecek katılımcılar iki gün boyunca Boot Camp’ta çok titiz ve yoğun bir eğitim alacaklar ve bu eğitimlerin ardından koçluk seansları ile ülke finallerine hazırlanacaklar. Her ülkenin seçeceği en iyi üç yeşil iş fikri, 1-2 Kasım’da Edinburgh’da düzenlenecek olan büyük finalde ülkelerini temsil edecekler.
Büyük finaldeki en iyi 10 fikir Climate-KIC’in Accelerator programına doğrudan erişim kazanacak. Büyük finalde birincilik kazanan fikir 10 bin euro, ikincilik kazanan fikir 5 bin euro ve üçüncülük kazanan fikir 2 bin 500 euro nakit ödülün sahibi olacak. Büyük final süresince çeşitli nakit ödülleri olan farklı kategori yarışmaları da düzenlenecek.
Yarışmaya katılmak için başvurularınızı ClimateLaunchpad websitesi üzerinden 6 Haziran’a kadar tamamlayabilirsiniz.
İki gün boyunca sürecek olan Boot Camp ise 30 Haziran – 1 Temmuz’da seçilmiş katılımcılarla gerçekleştirilecek.
Sorularınızı turkey@climatelaunchpad.org üzerinden ClimateLaunchpad ekibine yönlendirebilirsiniz.
BM iklim şefi Stiell, gelecek hafta toplanacak G20 liderlerine iklim finansmanı çabalarına destek verme çağrısında…
İlham Aliyev’in geçtiğimiz 1 senede yaptığı konuşmaları analiz eden bir çalışmaya göre, COP29’un ev sahibinin…
G7, son 20 yılda iklim finansmanı borçlarını ödememesi nedeniyle COP29’da “Günün Fosili” ödülünü aldı. BM…
Bu yılki BM iklim zirvesine ev sahipliği yapan Azerbaycan, fosil yakıt patronlarına ve lobicilere başkanlığın…
Azerbaycan COP29 Başkanlığı, girişimin 2025 sonrası iklim finansmanı hedefiyle ilgili müzakerelerle iç içe geçme riski…
UNEP, küresel ısınmayı olumsuz yönde etkileyen metan emisyonlarını azaltmaya yönelik taahhütlerin arttığını, ancak bu yöndeki…