Yeni bir araştırmaya göre Çin’deki karbondioksit emisyonları, ülkenin Paris Anlaşması uyarınca taahhüt ettiği tarihten 10 yıl önce zirve yapabilir.
Muazzam nüfusu ve kömüre olan yoğun bağımlılığı ile Çin, ABD ve AB’den daha fazla emisyondan sorumlu dünyanın en büyük kirleticisi konumunda.
Çin emisyonlarının arkasındaki itici güçlerden biri, son yıllarda ülke genelinde meydana gelen yoğun şehirleşme olarak görülüyor; milyonlarca insan kırsal alanlardan hızla genişleyen şehirlere göç ediyor.
Bununla birlikte, Nature Sustainability’de yayımlanan yeni analizde, bir araştırma ekibi Çin’in büyüyen şehirlerinin zenginleştikçe, kişi başına düşen emisyonların düşmeye başladığını gösterdi.
Analize göre, bu eğilim ülke genelinde karbondioksit seviyelerinde genel bir düşüşe neden olabilir ve 2030 yılına kadar yükselmesi beklenen emisyonlar mevcut hedefine rağmen, aslında 2021 ile 2025 arasında bir noktada artışın durması ve düz bir eğilime oturması anlamına geliyor.
Çin’in emisyonlarında erken bir düşüş olduğunu gösteren tek çalışma bu değil ancak bu araştırmanın, dünya liderlerinin Paris hedeflerini artırma baskısı altında olacağı yakın bir BM zirvesinden önce yayımlanması açısından önemli.
Araştırma ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Yeni bir çalışmanın sonuçlarına göre, güneş enerjisi Türkiye’de en yüksek talebin olduğu dönemde talep artışının…
Doğa Derneği’nin STK’lar ve yurttaşlarla birlikte, Marmara Gölü’nü tarım alanına dönüştüren Manisa Valiliği, DSİ Genel…
Danıştay, Denizli’nin Avdan köyünde tarım alanlarını kömür madenciliğine açan Cumhurbaşkanlığı’nın “Acele Kamulaştırma Kararı”nı iptal etti.…
Dünya Bankası, Türkiye'nin elektrik iletim altyapısını güçlendirmek amacıyla önümüzdeki dönemde 1,5 milyar dolarlık yatırım yapacağını…
Brezilya hükümeti, Birleşmiş Milletler ve UNESCO iklim eylemini geciktiren ve raydan çıkaran dezenformasyon kampanyalarına yönelik…
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Thunberg, eş başkan Bucak ile iklim değişikliği ve küresel ısınmanın…