Çin resmi haber ajansı Xinhua’dan yapılan açıklamaya göre ülke katı atıkların ithalatına dair yasağını sıkılaştıracak. Açıklamaya göre bu karar Çin’in “kirlilikle mücadele” politikasının bir parçasını oluşturuyor ve bu yılki hurda ithalatını sınırlamak için aldığı bir dizi önlem arasında bulunuyor.
Çin resmi haber ajansı Xinhua’nın, dün gece geç saatlerde yayımlanan ve resmi bir belgeye dayandırdığı haberine göre, aralarında donanım, gemi, otomobil parçaları, titanyum, odun ve paslanmaz çelik ve hurdanın da bulunduğu 32 çeşit katı atığın ithalatı 31 Aralık tarihinden itibaren yasaklandı.
Çin’in hurda ithalatı, ülkenin yasakları artırması ve kaçakçılarla ilgili sert önlemler alması nedeniyle bu yıl düştü. Çin bu yılın başında, “yabancı çöplere” karşı kampanyanın bir parçası olarak hurda metal, kağıt ve plastik ithalatında önemli sınırlamalar getirmişti.
Çin, geçtiğimiz yıl içinde katı atık ithalatı listesini birkaç kez daha sıkılaştırmış ve 2017 yılında ithal edilmesine izin verilen 66 atık çeşidini 2019 sonuna kadar 18’e indirmeyi planladığını duyurmuştu.
BM iklim şefi Stiell, gelecek hafta toplanacak G20 liderlerine iklim finansmanı çabalarına destek verme çağrısında…
İlham Aliyev’in geçtiğimiz 1 senede yaptığı konuşmaları analiz eden bir çalışmaya göre, COP29’un ev sahibinin…
G7, son 20 yılda iklim finansmanı borçlarını ödememesi nedeniyle COP29’da “Günün Fosili” ödülünü aldı. BM…
Bu yılki BM iklim zirvesine ev sahipliği yapan Azerbaycan, fosil yakıt patronlarına ve lobicilere başkanlığın…
Azerbaycan COP29 Başkanlığı, girişimin 2025 sonrası iklim finansmanı hedefiyle ilgili müzakerelerle iç içe geçme riski…
UNEP, küresel ısınmayı olumsuz yönde etkileyen metan emisyonlarını azaltmaya yönelik taahhütlerin arttığını, ancak bu yöndeki…