Birleşmiş Milletler (BM) iklim değişikliği, çatışma ve ekonomik istikrarsızlığın dünya genelinde 113 milyon kişi için gıda sıkıntısına neden olduğunu söyledi.
BM’ye bağlı Gıda ve Tarım Organizasyonu (FAO) yıllık küresel gıda krizi raporunda 53 ülkenin gıda sıkıntısı çektiğini, Yemen’in ise acil gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu açıkladı. Yemen’den sonra acil gıda yardımına ihtiyaç duyan ülkeler arasında Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Afganistan’ın geldiği bildirildi.
Raporda, 2018’in gıda sıkıntısı çekenlerin sayısının 100 milyon sınırına ulaştığı art arda üçüncü yıl olduğu belirtildi. 2017’de bu rakam 124 milyondu.
Raporda kıtlıktan etkilenenlerin önemli kısmının Bangladeş’teki mülteciler ve göçmenler olduğu kaydedildi. Bangladeş, Myanmar’daki şiddet olaylarından kaçan 700 binden fazla Arakanlı Müslüman’a kapılarını açmıştı.
Rapor aynı zamanda Venezuela’daki siyasi krizin sürmesi halinde yer değiştirenlerin, göçmen ve sığınmacıların sayısının artmasının beklendiği de ifade ediyor
BM iklim şefi Stiell, gelecek hafta toplanacak G20 liderlerine iklim finansmanı çabalarına destek verme çağrısında…
İlham Aliyev’in geçtiğimiz 1 senede yaptığı konuşmaları analiz eden bir çalışmaya göre, COP29’un ev sahibinin…
G7, son 20 yılda iklim finansmanı borçlarını ödememesi nedeniyle COP29’da “Günün Fosili” ödülünü aldı. BM…
Bu yılki BM iklim zirvesine ev sahipliği yapan Azerbaycan, fosil yakıt patronlarına ve lobicilere başkanlığın…
Azerbaycan COP29 Başkanlığı, girişimin 2025 sonrası iklim finansmanı hedefiyle ilgili müzakerelerle iç içe geçme riski…
UNEP, küresel ısınmayı olumsuz yönde etkileyen metan emisyonlarını azaltmaya yönelik taahhütlerin arttığını, ancak bu yöndeki…