Birleşmiş Milletler (BM) iklim değişikliği, çatışma ve ekonomik istikrarsızlığın dünya genelinde 113 milyon kişi için gıda sıkıntısına neden olduğunu söyledi.
BM’ye bağlı Gıda ve Tarım Organizasyonu (FAO) yıllık küresel gıda krizi raporunda 53 ülkenin gıda sıkıntısı çektiğini, Yemen’in ise acil gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu açıkladı. Yemen’den sonra acil gıda yardımına ihtiyaç duyan ülkeler arasında Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Afganistan’ın geldiği bildirildi.
Raporda, 2018’in gıda sıkıntısı çekenlerin sayısının 100 milyon sınırına ulaştığı art arda üçüncü yıl olduğu belirtildi. 2017’de bu rakam 124 milyondu.
Raporda kıtlıktan etkilenenlerin önemli kısmının Bangladeş’teki mülteciler ve göçmenler olduğu kaydedildi. Bangladeş, Myanmar’daki şiddet olaylarından kaçan 700 binden fazla Arakanlı Müslüman’a kapılarını açmıştı.
Rapor aynı zamanda Venezuela’daki siyasi krizin sürmesi halinde yer değiştirenlerin, göçmen ve sığınmacıların sayısının artmasının beklendiği de ifade ediyor
Hava kirliliği ile fiziksel rahatsızlıklar arasındaki bağ üzerine daha önce birçok araştırma yapılmıştı. Ancak yeni…
Küresel kömür talebinin bu yıl rekor seviyeye ulaşmasının ardından 2027'ye kadar yatay bir seyir izleyeceği…
Türkiye’de 10 kentte enerji şirketlerinin projeleri için acele kamulaştırma kararı verildi. Niğde, Ankara, İstanbul, Sakarya,…
Dünyanın ortalama sıcaklığının orta vadede 1,5 dereceden öte 2 dereceyi de geçebileceğini belirten Prof. Dr.…
Karbon emisyonları azaltımı hedeflerini açıklayan Kanada hükümeti, resmi danışma kurulunun tavsiye ettiği miktarın altında bir…
Türkiye’de son yıllarda birçok göl ve su kaynağında yaşanan kuraklık, Salda Gölü'nde de derinden hissediliyor.…