Birleşmiş Milletler (BM) iklim değişikliği, çatışma ve ekonomik istikrarsızlığın dünya genelinde 113 milyon kişi için gıda sıkıntısına neden olduğunu söyledi.
BM’ye bağlı Gıda ve Tarım Organizasyonu (FAO) yıllık küresel gıda krizi raporunda 53 ülkenin gıda sıkıntısı çektiğini, Yemen’in ise acil gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu açıkladı. Yemen’den sonra acil gıda yardımına ihtiyaç duyan ülkeler arasında Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Afganistan’ın geldiği bildirildi.
Raporda, 2018’in gıda sıkıntısı çekenlerin sayısının 100 milyon sınırına ulaştığı art arda üçüncü yıl olduğu belirtildi. 2017’de bu rakam 124 milyondu.
Raporda kıtlıktan etkilenenlerin önemli kısmının Bangladeş’teki mülteciler ve göçmenler olduğu kaydedildi. Bangladeş, Myanmar’daki şiddet olaylarından kaçan 700 binden fazla Arakanlı Müslüman’a kapılarını açmıştı.
Rapor aynı zamanda Venezuela’daki siyasi krizin sürmesi halinde yer değiştirenlerin, göçmen ve sığınmacıların sayısının artmasının beklendiği de ifade ediyor
COP29, küresel iklim değişikliğiyle mücadelede belirli bir adım olmasına rağmen bazı kritik konularda ilerleme kaydedilemedi…
Önemli risk uzmanlarının kalem aldığı yeni bir rapor, iklim krizine yönelik değerlendirmelerin ciddi etkileri göz…
İzmir Gediz Deltası’nda yapılmak istenen Bölgesel Isıtma ve Termal Sağlık Amaçlı Jeotermal Kaynak Arama Projesi’ne…
2025 Küresel Riskler Raporu'na göre, devlet temelli silahlı çatışma, 2025 yılı için en önemli ve…
COP29 görüşmelerinde ilerleme özellikle karbon azaltım ve giderme projeleri ile kredilendirme ticaretini esas alan 6.4…
İklim değişikliğiyle mücadelede yeşil ekonomiye doğru bir dönüşüm her geçen gün daha kaçınılmazken, küresel sanayinin…