Protestocular, fosil yakıtları bırakılmasını, biyoçeşitliliğin korunmasını ve sosyal adaletin sağlanmasını talep ediyorlar.
Yaklaşık 3 bin 500 kişi, G7 liderlerini protesto için Münih’te toplandı. Alman haber ajansı DPA, polislerin 20 bin kişiyi beklediğini fakat gün ortasında daha az sayıda bir grupla karşılaştıklarını söyledi.
Protestocuların talepleri arasında, fosil yakıtların kullanımının sonlandırılmasını, biyoçeşitliliğin korunmasını, sosyal adalet ve açlık sorunlarına yönelik kesin adımlar atılması bulunuyor.
Greenpeace’ten Kilian Wolter, “Benim G7’den talebim enerji dönüşümü için elle tutulur taahhütler verilmesi; bu da fosil yakıtları terk etmek demek. Fosil yakıt derken buna tüm fosil yakıt tipleri dahil, böylece insanlık olarak savaşları ve çatışmaları finanse etmeyi bırakabiliriz.”
Oxfam üyeleri daha erken bir protesto gerçekleştirdiler. Üyeler G7 liderlerinin büyük suratlarından maskeler takarak daha fazla küresel adalet talep ettiler. Tobias Hauschild isimli sözcü, “Zamanımızın krizleriyle başa çıkmak için gerçek, kesin aksiyona ihtiyaç duyuyoruz. Bu da G7’nin acilen harekete geçmesiyle bağlantılı. Açlıkla, eşitsizlikle ve yoksullukla başa çıkmak zorundalar” dedi.
Almanya İçişleri Bakanı Nanch Faeser, protestoculara şiddetten uzak durmaları için çağrıda bulundu: “Protestocuların gösterilerinde barışcıl olmalarını bekliyorum. Kimseye zarar vermemeliler, arabaları veya dükkanları yıkmamalılar.”
Yaklaşık 18 bin polis memuru Münih’e sevk edildi.
Alman şansölyesi Olaf Scholz Cumartesi günkü video kaydında artan gaz, enerji ve market fiyatlarına atıfta bulunurken “Rusya’nın Ukrayna’ya açmış olduğu acımasız savaşın da burada çok fazla etkisi var” dedi.
COP29, küresel iklim değişikliğiyle mücadelede belirli bir adım olmasına rağmen bazı kritik konularda ilerleme kaydedilemedi…
Önemli risk uzmanlarının kalem aldığı yeni bir rapor, iklim krizine yönelik değerlendirmelerin ciddi etkileri göz…
İzmir Gediz Deltası’nda yapılmak istenen Bölgesel Isıtma ve Termal Sağlık Amaçlı Jeotermal Kaynak Arama Projesi’ne…
2025 Küresel Riskler Raporu'na göre, devlet temelli silahlı çatışma, 2025 yılı için en önemli ve…
COP29 görüşmelerinde ilerleme özellikle karbon azaltım ve giderme projeleri ile kredilendirme ticaretini esas alan 6.4…
İklim değişikliğiyle mücadelede yeşil ekonomiye doğru bir dönüşüm her geçen gün daha kaçınılmazken, küresel sanayinin…