;
Politika

Avukatlar Akbelen için Suç Duyurusunda Bulundu

akbelen

Akbelen Ormanı’nda Pazartesi günü başlayan kesime karşı avukatlar suç duyurusunda bulundu ve hızlı bir şekilde yürütmenin durdurulması talebiyle dava açtı.

Muğla Barosu ve Muğlalı avukatlar, Akbelen Ormanı’nda başlayan ağaç kesimine karşı Muğla İdari Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesi adliye önünde okunan basın açıklamasında, “Kesilen ağaçlarımızın vicdan muhasebesi artık yargıya devredilmiştir” denilerek, hukuki sürecin takipçisi olacakları duyuruldu.

Basın açıklamasını okuyan Muğla Barosu Genel Sekreteri Şükriye Metin, avukatlar olarak suyuna, toprağına, ormanına, geleceğine sahip çıkan İkizköylülerin onurlu mücadelesinin yanında olduklarını söyledi.

Metin, “Çevremizi, doğamızı, Muğla’mızı ilgilendiren bu konuda alınacak tüm kararlarda şeffaf bir idari işleyiş, hukuka uygun bir yargı denetimi olması gerekirken, İdare Mahkemesi’nde mevcut yürüyen davada henüz bir karar çıkmamış olması vatandaşlarımızın adalete olan güven duygusunu sarsmaktadır. İkizköylülerimizin açtığı yeni davada acilen ve ivedilikle yürütmenin durdurulması kararı verilmesi gerekmektedir. Kesilen ağaçlarımızın vicdan muhasebesi artık yargıya devredilmiştir. Tüm bu hukuki süreçte canla başla mücadele veren İkizköylü halkımızın yanındayız. Hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.