Fosil Yakıtların Ötesi (Beyond Fossil Fuels) tarafından yeni yayımlanan ankete göre, Avrupalı küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ’ler) yarısından fazlası, işlerini tehdit eden enerji faturalarının nedeninin ülkelerinin fosil yakıtlara olan bağımlılığı olduğunu düşünüyor. KOBİ’ler kendi enerjilerini üretmelerine yardımcı olacak yenilenebilir enerji programlarına yatırım yapılmasını istiyor.
YouGov tarafından Çek Cumhuriyeti, Almanya, Yunanistan, İtalya, Hollanda ve Polonya’da gerçekleştirilen araştırma, KOBİ’lerin üçte ikisinin yüksek ve değişken enerji maliyetleri karşısında mal ve hizmet fiyatlarını arttırmak zorunda kaldıklarını ve kendilerini korumak için yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği çözümlerine yöneldiklerini ortaya koyuyor.
KOBİ’ler özel sektördeki istihdamın üçte ikisini oluşturuyor ve sadece AB’deki işletmeler tarafından yaratılan toplam katma değerin yarısından fazlasına katkıda bulunuyor. KOBİ’lerin çoğu, işten çıkarma yapmamak için çok mücadele ettiklerini söylüyor ancak artan enerji faturalarının kârlarını ve üretkenliklerini düşürdüğü da aşikar.
Her dört işletmeden üçü, kendilerine destek verilmesi ve idari engellerin kaldırılması halinde enerji dönüşümünden faydalanmaya hazır.
Fosil Yakıtların Ötesi Kampanyacısı Duygu Kutluay ankete dair şunları söyledi: “İstihdam yaratılmasına öncülük eden küçük ve orta ölçekli işletmeler Avrupa ekonomisinin can damarı. Bu işletmeler, değişken fosil yakıtlar nedeniyle yüksek enerji maliyetleri altında eziliyor. Bu anketten çıkan mesaj açık: KOBİ’ler yerel, yenilenebilir enerji projelerine önemli yatırımlar yapılmasını, kendi enerjilerini üretmelerine yardımcı olacak destekler verilmesini ve idari engellerin kaldırılmasını istiyor; böylece dayanıklılıklarını arttırarak işlerini canlandıracak çözümleri uygulamaya başlayabilirler.”
İklim değişikliği açısından dönüm noktası olarak nitelendirilen ve Uluslararası Adalet Divanı'ndan görülen davanın duruşmaları sona…
Enerji Yatırımcıları Derneği Başkanı Cem Özkök, GES ve RES projelerinin yapı denetim kapsamından çıkarılmasının, yatırımcıların…
Dünya Ekonomik Forumu’nun yeni bir çalışmasına göre, küresel seragazı emisyonlarının %40’ını oluşturan sekiz sektördeki emisyon…
Dünya, kuraklık ve arazi bozulumuna en çok maruz kalan ülkeleri desteklemek için yeni bir çerçeve…
İklim ve çevre alanında çalışan 8 sivil toplum kuruluşu, okul, hastane, belediye binası, kamu binası,…
Çin, kömür çıkarımı sırasında açığa çıkan metan emisyonlarını azaltma amacıyla daha sert kurallar getireceğini duyurdu. Metan,…