ECB Başkan Yardımcısı Guindos, iklim değişikliğine karşı hızlı bir şekilde adım atılmazsa orta vadede ekonomide önemli olumsuz etkiler olacağını belirtti.
Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, İspanya’nın kuzeyindeki Pamplona kentinde katıldığı “Avrupa Yaz Kursları” adlı seminerde yaptığı konuşmada, “İklim değişikliğine karşı hızlı bir şekilde önlem alınmazsa, 20 yıllık bir zaman diliminde şirketlerin ve bankaların ödeme gücü üzerindeki etkisi önemli olabilir” dedi.
Ekonomide iklim değişikliğinin sonuçlarının doğal afetlerle çok daha fazla görünür olduğunu vurgulayan De Guindos, “kömüre dayalı bir ekonomiden daha temiz bir ekonomiye geçişin gerekliliğini” savundu.
İklim değişikliğine karşı mücadelede önceliği hükümetlerin alacağı kararların belirleyeceğini, ECB’nin eylem planının sadece destekleyici olacağını ifade eden De Guindos, geç kalınması durumunda “ekonomideki olumsuz etkilerin kısa vadeden çok orta vadede daha görünür düzeye çıkabileceği” uyarısında bulundu.
COP29, küresel iklim değişikliğiyle mücadelede belirli bir adım olmasına rağmen bazı kritik konularda ilerleme kaydedilemedi…
Önemli risk uzmanlarının kalem aldığı yeni bir rapor, iklim krizine yönelik değerlendirmelerin ciddi etkileri göz…
İzmir Gediz Deltası’nda yapılmak istenen Bölgesel Isıtma ve Termal Sağlık Amaçlı Jeotermal Kaynak Arama Projesi’ne…
2025 Küresel Riskler Raporu'na göre, devlet temelli silahlı çatışma, 2025 yılı için en önemli ve…
COP29 görüşmelerinde ilerleme özellikle karbon azaltım ve giderme projeleri ile kredilendirme ticaretini esas alan 6.4…
İklim değişikliğiyle mücadelede yeşil ekonomiye doğru bir dönüşüm her geçen gün daha kaçınılmazken, küresel sanayinin…