ECB Başkan Yardımcısı Guindos, iklim değişikliğine karşı hızlı bir şekilde adım atılmazsa orta vadede ekonomide önemli olumsuz etkiler olacağını belirtti.
Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, İspanya’nın kuzeyindeki Pamplona kentinde katıldığı “Avrupa Yaz Kursları” adlı seminerde yaptığı konuşmada, “İklim değişikliğine karşı hızlı bir şekilde önlem alınmazsa, 20 yıllık bir zaman diliminde şirketlerin ve bankaların ödeme gücü üzerindeki etkisi önemli olabilir” dedi.
Ekonomide iklim değişikliğinin sonuçlarının doğal afetlerle çok daha fazla görünür olduğunu vurgulayan De Guindos, “kömüre dayalı bir ekonomiden daha temiz bir ekonomiye geçişin gerekliliğini” savundu.
İklim değişikliğine karşı mücadelede önceliği hükümetlerin alacağı kararların belirleyeceğini, ECB’nin eylem planının sadece destekleyici olacağını ifade eden De Guindos, geç kalınması durumunda “ekonomideki olumsuz etkilerin kısa vadeden çok orta vadede daha görünür düzeye çıkabileceği” uyarısında bulundu.
BM iklim şefi Stiell, gelecek hafta toplanacak G20 liderlerine iklim finansmanı çabalarına destek verme çağrısında…
İlham Aliyev’in geçtiğimiz 1 senede yaptığı konuşmaları analiz eden bir çalışmaya göre, COP29’un ev sahibinin…
G7, son 20 yılda iklim finansmanı borçlarını ödememesi nedeniyle COP29’da “Günün Fosili” ödülünü aldı. BM…
Bu yılki BM iklim zirvesine ev sahipliği yapan Azerbaycan, fosil yakıt patronlarına ve lobicilere başkanlığın…
Azerbaycan COP29 Başkanlığı, girişimin 2025 sonrası iklim finansmanı hedefiyle ilgili müzakerelerle iç içe geçme riski…
UNEP, küresel ısınmayı olumsuz yönde etkileyen metan emisyonlarını azaltmaya yönelik taahhütlerin arttığını, ancak bu yöndeki…