COP26 Başkanı Sharma, iklim kriziyle mücadelede tüm hükümet aktörlerinin çaba göstermesi gerektiğini, aksi halde zirvenin “bir avuç içi boş vaat” olmaktan öteye gidememe riskiyle karşı karşıya kalacağını söyledi.
Kasım ayında COP26’nın başkanlığını yürüten Alok Sharma, tüm meslektaşlarının İngiltere’nin net sıfır gündemi için ortak bir sorumluluk taşıması gerektiğini ve uluslararası toplumların ülkenin devam eden çabalarını hayati olarak gördüğünü açıkça belirtti.
Guardian’a verdiği bir röportajda, “İnsanlar İngiltere’nin iklim konusunda büyük ölçüde uluslararası liderlik gösterdiğini düşünüyor. Bu nedenle bu odağı İngiltere hükümetinin tamamında sürdürmemiz önemli. İç politika söz konusu olduğunda, İngiltere dahil her ülkenin ortak hedefe odaklanması hayati önem taşıyor” dedi.
Sharma, hükümetin net sıfıra odaklanmaksızın hareket etmesi durumunda, Glasgow’da kaydedilen ilerlemenin baltalanabileceğini söyledi.
Sharma, “İnsanların, diğer hükümetleri de yargılayacakları gibi bizi yargılayacakları şey, iklim hedeflerine dair neler yaptıklarımız. Temel mesele, ülkelerin COP26 taahhütlerini yerine getirdiklerini ve tereddüt etmediklerini göstermek” diye konuştu.
İngiltere, 2015 Paris Anlaşması’nı yerine getirmek için devam eden diplomatik çabaların başkanlığını, önümüzdeki Kasım ayında Mısır devralana kadar sürdürecek.
Sharma, net sıfır stratejisinin ise hükümetin geleceğinin anahtarı olduğunu söyledi. “Soru, her ekonomi için düşük karbonlu bir temele geçişi nasıl yaptığınız. Sadece bir veya iki sektörde değil, ekonominin tamamında. Şimdiki mesele, o belirli net sıfır stratejinin kendisini zorlamamız ve gerçekleştirmemiz” diye konuştu.
SHURA, 2024’te Türkiye’nin yenilenebilir enerji odaklı enerji dönüşümünün hızlandığını ve hedeflerin yukarı yönlü revize edildiğini…
Gönüllü karbon piyasalarını düzenleyecek kuralların standartlaştırılması, uzun süredir tartışma konusuydu. İklim Zirvesi’nde nihayet anlaşmaya varıldı…
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Demircan, yenilenebilir enerjideki yatırımlarla şu ana kadar 132 milyar…
Japonya'nın çevre ve sanayi bakanlıkları, seragazı emisyonlarını 2035 yılına kadar 2013 seviyelerine göre %60 oranında…
BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün desteğiyle 22 ülke biyoçeşitlilik kaybı, arazi bozulması, iklim değişikliği ve…
Akdeniz Koruma Derneği’nin dün gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu’na, dernek üyelerinin yeşil aklama iddiaları ve denetim…